A DeMomentSomTres fem servir MaxCDN per millorar el rendiment de la nostra web

per | 03-10-2014 | Optimització Web | 0 comments

A DeMomentSomTres fem servir MaxCDN i n’estem molt contents.

La nostra pàgina d’inici, per la nostra manera de ser i fer, conté molta informació: no només blog sinó blog gamberro, diccionari de la comunicació, presentació i xarxes socials. I ens agrada així perquè, de moment, creiem que ens defineix. No obstant, tanta informació la fa molt pesada i els usuaris, nosaltres els primers, no estem per perdre el temps esperant que es descarregui una pàgina web.

Per això des de sempre estem mirant d’optimitzar-ne el rendiment i n’hem anat mesurant el temps d’entrega que és el temps que triga la pàgina a estar completament descarregada en el navegador.

Durant aquest any hem fet algunes millores significatives com forçar que els fitxers javascript es descarreguin de fons.

Malgrat tot, aixó encara no ens permetia tenir temps de resposta raonables. La solució a aquesta situació ens ha arribat gràcies a l’ús de la infraestructura de MaxCDN, una de les principals solucions CDN del mercat.

Per anar de cara a la idea

Si no vols llegir aquest rotllo tècnic perquè ja saps de què parlem i només t’interessa el descompte, ves directament al final del post fent clic al botó

Reducció del temps de descàrrega de la pàgina fent ús de CDN

Usant MaxCDN hem reduït el temps de càrrega de la nostra pàgina en català per sota els 2 segons i mig

I què nassos és una CDN

estructura de servidors d'una CDN

Mapa de la situació dels servidors que constitueixen la CDN de MaxCDN per donar cobertura als principals països del món amb un alt nivell de qualitat

Una CDN és una gran xarxa de servidors a nivell mundial que desen una còpia de continguts complementaris de la web (fitxers d’imatges, estils css, programes en javascript…) que actuen amb una lògica coordinada que els permet de servir aquests fitxers des de la ubicació més propera a l’usuari. Així, per exemple, quan un usuari dels Estats Units consulta la nostra pàgina, se li lliuren les imatges des del servidor de Nova Jersey mentre que si ho fa des d’Holanda se li envia des d’Amsterdam i a nosaltres des de Barcelona.

Per què hem optat per MaxCDN

Vam estar força temps buscant una solució de CDN que encaixés amb la tecnologia de la nostra web i, especialment el nostre pressupost. Hem intentat utilitzar la infraestructura gratuïta de  Amazon per a construir-nos una CDN i hem usat Cloudflare.

Finalment, vam arribar a la web de MaxCDN on vam trobar resposta a les nostres preguntes més crítiques:

  • El pressupost és raonable: pots disposar de MaxCDN per menys de 120€ anuals.
  • La instal·lació amb WordPress és fàcil.
  • Tens 30 dies de prova i si no funciona et tornen els diners.
  • L’utilitza gent semblant a nosaltres: Yoast i WPBeginner l’usen.

Mentre estàvem pensant-nos quin dia ho contractàvem vam situar-nos entre una les les 800.000 pàgines més visitades d’Internet segons Alexa i des de MaxCDN ens va contactar l’Arvell Craig per oferir-nos la possibilitat d’esdevenir prescriptors del seu servei. A canvi hi tenim accés gratuïtament.

La instal·lació de MaxCDN a WordPress pot ser trivial

Certament, la instal·lació de MaxCDN és trivial, o gairebé trivial, si tens WordPress i utilitzes W3 Total Caché, fins i tot en la seva versió gratuïta.

Per fer-ho simplement has de seguir les instruccions que aquesta eina d’optimització web et proposa i, de forma assistida, realitza la configuració.

L’únic aspecte desagradable de la instal·lació ha estat que CDmon, el nostre proveïdor d’allotjament, va detectar un accés massiu des d’una mateixa adreça IP i la va bloquejar. De resultes ens vam quedar una estona amb la pàgina poc presentable. No obstant, després de donar-los l’avís, ràpidament ho van resoldre.

Vols provar MaxCDN

Si vas de part nostra tens un 25% de Descompte!

Si segueixes aquest enllaç tindràs dret a gaudir dels serveis de MaxCDN amb un descompte del 25% tal i com s’indica a la seva pàgina.

 

Si amb la lectura de l’article no t`ha quedat clar, aquest missatge és un clar exemple de màrqueting d’afiliació.

Arxius