Màrqueting digital de lavabo: crida a l’acció

per | 17-10-2014 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Call to Action acceptable: Bar de Sant Cugat Sesgarrigues

El títol potser et sembli una mica escatològic i fins i tot una mica brut però a base d’anar a fer servir wàters en múltiples llocs, a DeMomentSomTres hem pogut recollir 3 casos exemplars del tema.

Prometo que no hi ha cap foto ofensiva i, per contra, molt coneixement de màrqueting digital.

La crida a l’acció: un dels grans recursos del màrqueting digital

L’objectiu del màrqueting, digital o no, és provocar una reacció al públic per tal que facin algun tipus d’acció concreta: optar, connectar, comprar, votar…

Aquesta invitació, en màrqueting digital, s’anomena crida a l’acció, call to action o, abreujat, CTA, sol prendre la forma d’un enllaç o de botó que ens porta cap al formulari que porta a l’acció. En aquest post hi ha una CTA amb un botó de color morat.

Les característiques interessants d’una bona crida a l’acció recauen en aspectes de presència i imatge com la claredat, que encaixi en el context però que destaqui, que inviti a l’acció i que resulti rellevant. Però també, i molt especialment, l’efectivitat es basa en aspectes del contingut del missatge com ara que sigui un missatge clar, que expliqui quins beneficis aporta, que impliqui personalment, que sigui subtil i notable…

Les crides a l’acció que demanen impossibles…

En aquest sentit, les parets dels quartos de bany públics tenen tot de crides a l’acció interessant.

Al d’homes, tot sovint et trobes amb missatges com els que il·lustren la secció.

Les diferències entre el missatge de la dreta i el de l’esquerra són abismals malgrat que en cap d’ells hi ha passat cap agència de comunicació.

El de la dreta destaca pel fet que compta amb un rebordillo de color groc que emmarca la totalitat del text,  que es troba plastificat donant la sensació que qui l’ha fet es pren seriosament la feina de tenir el WC en condicions, hi ha un equilibri global (malgrat que la lletra és Times, que no m’agrada gens, i que hi ha un error tipogràfic – petit però error-).

El de l’esquerra per contra, està fet barrip barrap, sense cuidar gens com s’escriu ni com aprofitar el marc que existeix en aquest WC.

No obstant, el més greu no recau en els aspectes visuals, que compten molt, sinó en el missatge. El de la dreta et demana i t’agraeix que actuis amb respecte per les persones que vindran posteriorment, mentre que l’altre, el de l’esquerra, està demanant que els reformis el WC i que el deixis net i polit, sense oferir-te ni tan sols una fregona o un sac de ciment!.

La porta del wàter: dels artistes frustrats als publicistes

El que és evident és que a les portes dels excusats sempre hi ha que aprofita els moments de recolliment per escriure rimes més o menys suades, explicar les virtuds de determinats individus o oferir serveis de contactes.

No obstant, en el viatge que l’Anna ha fet a Londres darrerament per visitar una fira internacional d’estètica i perruqueria amb una clienta, ha descobert una evidència que ens ha omplert d’alegria.

El món de la comunicació i el màrqueting digital ha pres possessió de les portes interiors dels lavabos per publicitar-s’hi! I a més ho fa amb gràcia.

Màrqueting digital de lavabo: crida a l'acció 1

I tu?

Tens exemples?

Els vols compartir?

Afegeix-los com a comentaris.

Arxius