Corbera o com el màrqueting digital s’avé amb el comerç tradicional

per | 31-10-2014 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Comunicació digital per comerç tradicional

Corbera va néixer a Badalona fa prop de setanta anys i es dediquen a la venda de fruita seca, cafè i elaborats tipus panellets i torrons sempre amb productes de màxima qualitat. Et pots imaginar que és una botiga de tota la vida, on el tracte exquisit fa que hi vulguis tornar molt més sovint del que convindria. És una botiga d’aquelles que de seguida et coneixen el nom, els gustos i t’animen a que descobreixis nous sabors o noves maneres de combinar la fruita seca. Un comerç que ja no acostuma a veure’s de manera natural, però que ara més que mai tothom s’afanya a emular perquè és ben sabut que el valor afegit és el que ven en el petit comerç de proximitat.

Però Corbera ja no és petit comerç, fa temps que es va fer gran essent proveïdor del primer equip del FIATC Joventut, dels principals restaurants del Maresme o fins i tot d’alguns de Catalunya. Bona part és fruit de l’obstinació del Xavi Corbera, la tercera generació de la família i l’impulsor juntament amb el Sergi Vidal de la seva expansió cap a Sant Cugat del Vallès i pròximament la venta online. El Xavi ha entès molt bé quines són les necessitats del seu client i quin és el fet diferencial de Corbera a l’hora de vendre per sobre els seus competidors del sector.

Un projecte d’estratègia de màrqueting digital i tradicional per al comerç de proximitat

I en aquest moment, el de l’expansió de Corbera cap a Sant Cugat i en la venta online, és on entrem nosaltres en aquesta història tot just a començaments de l’estiu. En aquest projecte ens hi hem trobat còmodes des de l’inici perquè la manera tradicional de treballar la comunicació i allò que en diuen màrketing a can Corbera és la que en aquest temps moderns on encara es fa la Castanyada i per Nadal es pica el tió es diu Màrketing d’atracció (o Inbound Marketing). Això és, escoltant les necessitats de cada client i adaptant el producte i la manera de vendre’l a aquesta realitat.

Podem pensar que el màrqueting digital hi té poc a fer en aquesta manera tan artesanal de fer les coses, però la certesa del contrari ens ha fet treballar conjuntament amb la filosofia del Xavi, i encertar-la. En el cas de Corbera, vam iniciar establint un marc de relacions entre el seu equip i el nostre per tal de conèixer-nos i trobar-nos còmodes. De la seva mà vam poder copçar tot el que és Corbera més enllà del producte. I a partir d’aquí ha començat la nostra feina, no només establint l’estratègia tant offline com online, sinó també executant la comunicació digital des de l’inici.

A mesura que anàvem fent la radiografia dels seus millors clients, al mateix temps anàvem creant continguts per a les xarxes, obrint els canals progressivament setmana darrera setmana, amb una cadència constant i sense que els imprevistos ens frenessin. Des del primer moment hem apostat per la integració natural de les xarxes socials en la línia de comunicació ja traçada de feia anys. I tots els canals han anat tenyint-se de la seva manera de fer i de vendre, sempre a prop de la realitat del barri, de la ciutat on ha estat present. Sempre a prop dels esdeveniments esportius sigui la seva vinculació amb la Penya o amb els clubs esportius de Badalona i ara a Sant Cugat. Sempre atents a les necessitats específiques dels que ara no ho tenen gens fàcil: gent gran, famílies nombroses, associacions que treballen per la convivència. Mai la comunicació digital ha estat tan offline.

Aquesta és la manera de comunicar i vendre i de moment el resultat ens van agradant a tots. No parlem ja de nombre d’amics a les divereses xarxes, o comparticions de posts, o visites a la web. Parlem de veure les botigues plenes, i el que és més important, els clients satisfets.

Arxius