El nostre món del màrqueting té 3 continents

per | 26-09-2014 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Aquest novembre DeMomentSomTres farà 3 anys! Potser comença a ser hora que expliquem com veiem nosaltres aquest món del màrqueting i la comunicació 3.0.

Al llarg d’aquests tres anys hem anat construint un mapa d’aquest món i ara ens atrevim a començar-te’l a mostrar.

visió del màrqueting basada en 3 elements

Com no pot ser d’altra manera a casa nostra, aquest mapa té 3 continents:

  • el continent de l’estratègia
  • el continent de la infraestructura i
  • el continent de l’operativa

L’estratègia ens marca el nord

En la nostra visió del món del màrqueting, que compta amb inspiracions de múltiples llocs, hem reservat un posició prioritària a l’estratègia. No és un fet fortuït, per nosaltres, totes les accions de màrqueting i comunicació han de respondre a una raó de ser, a una motivació.

De fet, la nostra concepció del màrketing és amb visió estratègica, plantejada des de la marca cap als recursos i les accions.

Per això l’estratègia l’hem situada al nord o a dalt i hi hem situat a dins aspectes com la posició que es vol tenir en el mercat i en la ment dels consumidors així com la competència i els beneficis que s’aporten als usuaris o clients.

El continent de l’operativa és el que fa la feina del dia a dia

Evidentment, només de pensar i de posicionaments estratègics viuen les marques. Cal molta feina de formigueta que hem encabut en el continent de l’operativa.

La geografia del continent de l’operativa inclou accions en mitjans online, per mitjans tradicionals, relacions públiques, publicitat… Però també planificació i gestió del fons de clients, programes de creixement i gestió global del procés de vendes.

Si pel màrqueting no calen carreteres ni ponts, perquè parlem d’infraestructures?

Certament, el continent de les infraestructures és crític malgrat que no conté carreteres ni ports ni ponts.

No obstant compta amb eines i recursos que serveixen per implementar l’estratègia des de l’operativa. En el seu mapa hi trobem sistemes d’informació com la web o el CRM, recursos com la imatge de marca i de producte. També hi trobem recursos pràctics com la fulleteria comercial i tan difícils de classificar com la incorporació i gestió de proveïdors i col·laboradors o els models d’anàlisi i comprensió com el valor del client i el retorn de la inversió (ROI).

I el nostre manifest fundacional, com queda amb tot això?

En el nostre manifest fundacional parlàvem de que ens deiem DeMomentSomTres perque calen tres disciplines per poder comunicar una estratègia a través dels mitjans digitals: imatge, paraula i tecnologia.

I ens mantenim en l’afirmació. De fet seguim fent servir el Photoshop (o el PicMonkey), els servidors webs i els editors de textos. Únicament hem afegit una altra capa a la nostra concepció del món i els serveis.

Arxius