Aquesta setmana hem hagut d’actuar d’experts en xarxes socials i resoldre una crisi urgent, però en aquesta ocasió no per cap client sinó per un dels nostres fills!

El drama ha començat quan en arribar a casa se n’ha adonat que algú havia escrit al seu mur de Facebook coses desagradables sobre ella mateixa i els seus amics. Aquí ha començat la intervenció del pare. El primer que hem fet és canviar la contrasenya per assegurar-nos tallar ràpid la sessió i que ningú hi pugui tornar a publicar.

Tot seguit, hem investigat en quin dispositiu podia haver ocorregut. Cal pensar que si no tanquem la sessió de Facebook en els ordinadors, aquesta es queda oberta i per tant l’ordinador, més si és en un entorn públic com és un institut, és susceptible de caure en mans de qualsevol altra persona (que no sempre tenen bones intencions). Evidentment en aquest moment s’ha aprofitat per buscar la lliçó de la vida i per esbroncar la criatura com es mereixia.

Com s’edita la seguretat de Facebook

Seguretat de Facebook
Passada la primera fase, ens hem pogut centrar en el que realment ens interessava: la seguretat a Facebook. I hem comprovat en quin dispositius havia obert sessió. Per poder-ho fer cal accedir a la pestanya de seguretat a partir de configuració.

Veurem que per poder desconnectar els dispositius de forma remota, hem d’accedir a la darrera opció que ens diu on tenim iniciades les sessions. Aleshores veurem on tenim iniciada la sessió actual i podrem desconnectar la resta. Si sospitem que hi pot haver delicte, no ens oblidem de capturar la pantalla per tenir un document que ho acrediti i avisar els Mossos d’Esquadra.

Recomanacions de la configuració de seguretat de Facebook

Per tal que no ens tornem a trobar en el mateix problema recomanem el següent:

  1.  Activar l’opció d’avís d’inici de sessió per SMS, que s’hi accedeix per la primera opció d’aquesta pantalla.
  2. Generar un codi de verificació per cada sessió que obrim en un nou dispositiu, que és la segona opció.
  3. Insistir en el fet que de la mateixa manera que som prudents amb els nostres objectes personals no deixant-los a l’abast de ningú en llocs públics, tampoc ho farem amb la nostra vida digital.

(Font de la imatge destacada: xarxanet)