Presentem Grup Cal Jafra, no només una web de turisme rural

per | 06-06-2014 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Oriol Pons de Grup Cal Jafra

Aquesta setmana hem presentat la primera part del darrer projecte relacionat amb el turisme rural i l’enoturisme. Es tracta de Grup Cal Jafra, una web que és només la cara visible d’un procés de reconceptualització d’un negoci.

L’Oriol Pons va contactar amb nosaltres perquè tenia la necessitat de donar un aire nou als seus canals digitals d’acord amb el tomb que anava donant al seu negoci. Per fer-nos-en una idea, l’Oriol és la segona generació d’un negoci familiar dedicat a la restauració i hoteleria al Baix Penedès. Lluny de continuar el negoci familiar tal com l’havien entès els seus pares, la Fonda Sport, ha entès que havia d’adaptar-lo a les noves necessitats del sector de l’enoturisme sense perdre l’essència de les fondes tradicionals.
Això ha portat l’Oriol a agrupar sota el mateix paraigua, que hem anomenat Grup Cal Jafra, els seus serveis d’allotjaments rurals, restauració (càtering, bar i restaurant), gestió d’esdeveniments (corporatius i familiars) i d’allotjament-Fonda.

Tot comença amb l’estratègia de marketing digital

Inici de Cal Jafra en català

A la part dreta de la pàgina d’inici hi apareix el menú del dia de la Fonda només a la pàgina en català

Grup Cal Jafra, doncs, havia de reflectir aquest caràcter polièdric de l’Oriol i a més, ens havíem de preparar per poder créixer de forma modular a mesura que el Grup Cal Jafra creixi.
Per poder abraçar tot el projecte, ha estat essencial una fase de concreció de l’estratègia, per marcar objectius que inclouen accions de màrqueting digital però també offline. S’ha revisionat i incidit en el target de Grup Cal Jafra, s’ha posat l’embrió d’una nova imatge corporativa a mans de Judith Antolín Studio i s’ha marcat una estratègia de comunicació que s’anirà desgranant al llarg dels propers mesos.

De moment, però, vet aquí la seva nova web, que surt en quatre idiomes simultàniament, esperant-ne la incorporació de tres més. Per tant, ha posat a prova el nostre component de multiidioma per a WordPress i ens ha fet revisar-lo i millorar-lo. Amb el component millorat hem marcat estratègies de posicionament separades per a cada idioma i públic objectiu, afinant millor l’experiència de l’usuari. No són traduccions exactes sinó adaptacions tenint en compte l’usuari a qui van dirigides per adaptar-nos millor a les necessitats concretes.

La pàgina en català, dirigida al seu target més proper, inclou tots aquells serveis de proximitat que potser no tenen sentit per als clients potencials de parla anglesa. És per això que la home és lleugerament diferent en els diversos idiomes, així com també ho serà en l’estructura interna d’algunes de les pàgines.

Una web dinàmica per l’usuari i fàcil de gestionar pel propietari

Cal remarcar també la integració de totes les funcionalitats des de la plataforma WordPress sense haver d’entrar en altres aplicacions:

  • La gestió del calendari de reserves és possible per un component que integra el calendari que hem desenvolupat expressament que permet introduir el seu sistema propi, l’ajax availability calendar, en l’entorn WordPress.
  • La gestió dels menús, sigui el menú diari, o les llistes de càtering, es presenten amb el nostre component de “restaurant”, que a més ens permet crear plantilles per facilitar la feina a qui gestiona la web.

 

 

Arxius