La taxa de rebot o bounce rate és el percentatge de visites a una pàgina web que surten sense seguir cap enllaç de la pàgina, principalment perquè tornen enrera o perquè tanquen el navegador o la pestanya en la que es troben.

S’acostuma a associar amb que l’usuari no ha trobat cap contingut que li hagi interessat a la pàgina generalment venint d’un cercador o un enllaç.

Una taxa de rebot alta es considera negativa ja que s’entendria que l’usuari no està trobant el que cerca. No obstant, en determinades circumstàncies com ara una pàgina molt completa que contingui tota la informació que es necessita, la taxa de rebot pot ésser molt alt i no ésser considerat dolent.

El percentatge de rebot és un concepte molt vinculat SEM on sí que té un impacte clarament negatiu en la mesura que s’ha pagat per atraure un visitant cap a un contingut que no li interessa.