Tots volem aconseguir engagement a Facebook i de tant en tant deixem sortir el content curator que duem dins. Però això està en vies d’extinció. El termcat, el centre de terminologia que regula els neologismes i que penja de Cultura, l’Institut d’Estudis Catalans i del Consorci per a la Normalització Lingüística s’ha proposat regular els termes del Màrqueting Digital. Així que la batalla està servida.

Selfie de DeMomentSomTres

Els de DeMomentSomTres haurem de deixar de fer-nos selfies per fer-nos autofotos?

Els que encara ens estem recuperant de la victòria del blog versus bloc, ara ens hem de tornar a posar l’armadura de #màrquetingdigital per lluitar a les terres hostils de l’Inbound Marketing i dels continguts transmedia. Nosaltres que ja ens vèiem descansant una llarga temporada fent-nos selfies a la platja mentre ens inventàvem hashtags per penjar les imatges a Instagram. Per cert, espero que no haguem de discutir pels Instameets.

És cert que entre tots hem de contribuir a fer del català una llengua autosuficient i capaç d’adaptar els nous conceptes amb els propis mecanismes. Però és que els errors del passat, diguem-ne maquinari i programari, ens fan mantenir-nos en un estat d’alerta constant per qualsevol iniciativa en aquest sentit. També hi han hagut encerts, no ho negarem. La decisió final d’usar la paraula blog ens va fer molta il·lusió. Sobretot perquè vam passar de ser uns trànsfugues de la llengua a estar plenament integrats dins del sistema.

Sigui com sigui, a DeMomentSomTres tenim sentit del deure. Per tant ens unirem a la batalla amb il·lusió i inconsciència, com fan els herois, sempre i quan ens escoltin i ens deixin dir la nostra als que hi treballem habitualment amb aquests termes. I si no és així, farem com Aquil·les, ens retirarem a veure-les passar i quan tothom estigui malferit hi entrarem amb el nostre equip, que ja en som més de tres (per si algú encara no se n’ha assabentat). Esperem que no tinguem el mal final que va patir l’heroi, però. En tot cas te n’assabentaràs perquè en farem tants tuits com puguem a @demomentsomtres, però mai ho piularem ;)