Per coses de la vida, actualment ens veiem involucrats en un projecte global de marketing on el packaging és una peça clau. Sovint, l’embalatge és un accessori on s’hi passa superficialment a l’hora d’aprofundir en l’estratègia de màrqueting quan es parla de la imatge corporativa aplicada al producte. La cosa no va més enllà de decidir quins materials i com imprimir-hi el logo i la informació necessària.

El packaging és el transport de l’online a l’offline

Molts dels productes que comprem deixen de ser una entelèquia quan ens arriba la caixa  a les mans. Aquest moment és determinant per definir l’experiència de l’usuari. Això els d’Apple ho fan molt bé i es pot dir que gairebé sap greu obrir la caixa de qualsevol dels seus productes. Es pot dir que l’experiència de l’usuari comença molt abans de fer servir per primera vegada un iPad, per exemple.

Per a l’empresa, un bon embalatge sigui una bossa, capsa o solució imaginativa, és com poder tenir un banner publicitari permanent a casa el client perquè aquest difícilment se’n desfarà i gairebé sense voler-ho es convertirà en evangelitzador de la marca. Per l’usuari és valor afegit del producte i símbol d’integritat de la marca del producte que acaba d’adquirir. Per contra, un mal embalatge és gairebé garantia d’una mala experiència i per tant les dinàmiques de fidelització del client s’anul·len automàticament. A DeMomentSomTres creiem fermament que la mort del CD es deu en bona part a la frustració que provoca als usuaris esquinçar el plàstic que els recobreix.

Aquestes són algunes de les marques que utilitzen de forma excel·lent l’embalatge dels seus productes. I avanço que els embalatges genials no són patrimoni de les multinacionals!

Caixa de Mysti de BerdiéBerdié ja fa temps que saben que el caràcter s’imprimeix en cada cosa que surt de casa teva. No només seràs valorat pel líquid que conté una ampolla, sinó que també ho seràs per tota l’emoció que puguis transmetre amb l’experiència. D’aquí que cuiden molt els seus productes, fins i tot les caixes dels seus vins.

Capsa de ZinniaZinnia és una botiga online de productes de cosmètica. L’embalatge que fan servir és estàndard i la personalització s’aconsegueix per una simple etiqueta autoadhesiva. Aquesta és una manera genial de customitzar embalatges neutres quan no es disposa d’un gran pressupost.

Capsa d'IpadPer últim l’embalatge dels embalatges que ha fet córrer rius de tinta. No hi ha res més Zen que una capsa de qualsevol producte mac. I segur que no en trobaràs cap al contenidor. Estan totes reutilitzades a casa dels seu amos, recordant-los contínuament quina és la marca reina.