Enguany se celebra el 175è aniversari del cementiri de Vilafranca del Penedès i s’acompanya amb una sèrie d’actes i accions entre els quals s’hi inclou la web feta per DeMomentSomTres: 175cementirivilafranca.cat.

Una web que es vesteix de sala d’exposicions!

És un projecte que ha de complir amb la funció divulgativa dels actes que acompanyen l’aniversari del cementiri i a més ha de reservar una part important a la pròpia divulgació de la seva història. És a dir, ha de servir de sala d’exposicions virtual. D’aquesta manera s’aconsegueix baixar els costos dels actes i s’amplia la possibilitat de connectar amb un públic més extens.

Imatges de les estàtues del cementiri que es poden trobar a la web

L’espai virtual s’ha concebut com un espai de divulgació de la història del cementiri, que va íntimament lligada amb la pròpia història de Vilafranca del Penedès.  Ocupa l’espai central de la pàgina principal un eix cronològic format per imatges que repassa les fites històriques més rellevants dels darrers segles així com les construccions més emblemàtiques del cementiri. Aquesta part és la que compleix amb la funció d’exposició virtual i estarà activa durant tot l’aniversari. Està pensada perquè la decisió d’aprofundir en els continguts estigui en mans de l’usuari, que en tot moment pot ampliar o reduir el flux d’informació.

La part superior de la pàgina i el peu funcionen de forma independent, recollint els mòduls que han de tenir les web convencionals que pertanyen a institucions, com el menú de navegació principal, les darreres entrades del blog i la informació dels col·laboradors.

Una web amb doble ànima?

Com totes les solucions digitals que fem des de DeMomentSomTres, la tecnologia està al servei del contingut. La pàgina ha estat construïda en WordPress incorporant bootstrap amb les extencions pròpies que permeten fer un ús òptim de la imatge. L’administració de la pàgina està pensada perquè qualsevol mortal s’hi pugui entendre sense prendre mal. A més, sigui quin sigui el dispositiu que la invoqui, s’ha de veure de manera correcta.