Optimització web per aconseguir més reserves online a Mas Palou

per | 25-04-2014 | Optimització Web | 0 comments

Quan vam començar a treballar amb Mas Palou, una casa de turisme rural del Pla del Penedès, ja disposaven de pàgina web. És una pàgina web que realça les virtuds de l’establiment per mitjà de fotografies d’alta qualitat a pàgina completa. No obstant, la pàgina no funcionava prou per aconseguir reserves online.

Després de molt insistir-hi, en Santi i l’Adelina es van deixar convèncer a fer un treball d’optimització web facilitar l’obtenció de més reserves online.

Situació prèvia a aquesta optimització web

L'optimització web ha tocat col·lateralment la web de cal Joaquim

Cal Joaquim

Mas Palou disposa d’una pàgina web amb un disseny cuidat i amb fotografies de gran format com a fons però la navegació estava pensada seguint un discurs pensat per que els usuaris fessin un seguiment de tot l’arbre de navegació.

És a dir, la web estava plantejada com un llibre. Molt bonica però no deixava de ser un llibre. Se suposava que un usuari que accedís a la web primer veuria la pàgina d’inici, després la pàgina de les masoveries, posteriorment la pàgina de Cal Joaquim, potser també la de Cal Lluís -per poder comparar-, la pàgina de tarifes, la de reserves per arribar finalment a la pàgina amb el calendari de reserves de Cal Joaquim on cal que l’usuari ompli un formulari amb moltes dades, algunes d’elles innecessàries.

Per sort, els de Mas Palou, que són molt vius, van posar ben gros un enllaç de Reserves a la capçalera de la web que afavoreix que qui vulgui reservar online, faci clic i vagi directament a la pàgina de reserves.

Primer pas de l’optimització web: la diagnosi de punts de fricció

Fent servir l’analítica web implementada a la pàgina, en el nostre cas, Google Analytics, vam identificar uns quants punts de fricció en el procés de conversió dels usuaris. A grans trets:

  • Mas Palou compta amb dos allotjaments que tenen, cadascun el seu formulari de reserves i per això es va implementar una pàgina d’introducció a les reserves. En aquesta pàgina els usuaris no tenen prou informació per poder decidir a quina casa volen fer la reserva i els cal anar a la pàgina de tarifes i a la pàgina de cadascuna de les cases.
  • Des de la pàgina de cadascuna de les cases no disposen d’un enllaç que els porti ràpidament a la pàgina de reserves de la casa en qüestió.
  • Des de la pàgina d’inici majoritàriament els usuaris naveguen a la pàgina de tarifes.
  • El formulari de reserves demana més informació de la que és estríctament necessària: nom, informació de contacte, dates i persones.
  • L’enllaç de reserves de la capçalera no és prou evident.

Segon pas de l’optimització web: implementació de millores

La nova pàgina de tarifes i reserves

La nova pàgina de tarifes i reserves

Com que no es volia tocar el disseny de la capçalera i tampoc el formulari de reserves perquè es preveu la integració d’una plataforma de reseves online, vam optar per implementar un canvi en la navegació forçant a que respongués a un disseny molt més senzill. En definitiva:

  1. S’ha creat una nova pàgina d’introducció de reserves que fusiona els continguts de la pàgina de tarifes i de reserves.
  2. Es redirigeix tot el trànsit de tarifes cap a la nova pàgina de tarifes i reserves.
  3. Al peu de cada pàgina de casa, hem afegit un enllaç directe al formulari de reserves de la casa.

Amb aquests canvis, tota la web s’encamina a aconseguir facilitar la reserva online i, paral·lelament, es guanya una landing page que es pot utilitzar per a promocionar les reserves a través de les xarxes socials i el correu electrònic.

La nova pàgina de tarifes i reserves resultat de l'optimització web

La nova pàgina de tarifes i reserves

La pàgina de Reserves-Tarifes és clau en aquest procés d’optimització perquè, aprofitant que és la pàgina més visitada després de la home, l’hem transformat en l’eix vertebrador del procés de conversió. Per això, en aquests moments proporciona tota la informació bàsica que es necessita en la presa de decisió de quina és la casa que es vol reservar: capacitat, costos… Pels que necessiten més informació, es proporcionen accessos directes a les pàgines de les cases, que s’obren en una altra finestra, per facilitar que tornin.

Tercer pas de l’optimització web: anàlisi i valoració

El tercer pas de qualsevol estratègia de canvi és mesurar l’impacte que el canvi ha tingut. Aparentment, en el temps que fa que s’ha implementat aquest canvi, sembla que ha estat positiu.

No obstant, cal esperar ben bé un parell de mesos abans de prendre cap decisió però mentrestant ja podem anar preparant el proper pas de l’optimització web que és tornar a començar el cicle de millora contínua.

Arxius