Reduir el cost del transport internacional en el comerç electrònic (versió per PrestaShop)

per | 04-04-2014 | Comerç electrònic | 1 comment

Solucions als costos del transport internacional al eCommerce

Quan tens fills freakis i mitòmans et passa que a la carta dels reis, de cop i volta, t’hi trobes únicament una vareta de Harry Potter. I ja ens tens com a pares amatents demanant als reis aquest producte que únicament es trobava a la web de Warner Brothers als Estats Units. Els costos dels transports internacionals pràcticament igualaven els del producte. Per sort, els reis són màgics i no pateixen aquests problemes.

Per la resta de mortals és una evidència: el comerç electrònic ens permet comprar a qualsevol banda del món però després fer-ho arribar fins a casa et costa una fortuna i poden haver-hi disgustos com els aranzels duaners.

Tot això fa que puguis tenir un producte molt atractiu per un públic internacional, que el teu comerç electrònic atregui visites i que se t’acumulin els carretons abandonats a la teva botiga web perquè els costos del transport facin que el preu esdevingui dissuasiu si no prohibitiu.

La nostra descoberta del problema

Torrons un bon producte per eCommerceQue el cost del transport internacional pot fer inviable el comerç electrònic és una evidència que tenim clara des del primer eCommerce que vam muntar a DeMomentSomTres el 2011. Vam aconseguir vendre torrons a través de Facebook i PrestaShop. Però el cost d’enviar una barra de torrons de 12€ a Tokio en costava 60! En defensa nostra: la negociació de les tarifes de transport era responsabilitat del client.

Aquesta limitació ens ha fet barrinar i molt per veure com podíem trobar una solució de grupatge que ens permetés agrupar un conjunt d’enviaments en un paquet per tal d’estalviar costos. Però normalment no és una solució que s’ofereixi a petits comerços.

Bongo International com a solució

Bongo International per a Prestashop gràcies a DeMomentSomTresEn Diego de BCNgifts, un client de DeMomentSomTres, que donava voltes a enviar els productes artesanals de Gaudí i Barcelona a clients dels Estats Units a un cost econòmic va trobar una solució possible a l’abast de les seves possibilitats: Bongo Checkout de Bongo International.

Bongo Checkout proposa una solució basada precisament en agrupar comandes per transportar-les juntes d’una manera còmoda pels particulars que comprem a l’altra banda de l’Àtlàntic. Compres el que has de comprar als Estats Units i t’ho fas enviar als magatzems de Bongo International a Florida. Allà ho fiquen dins un contenidor junt amb tots els altres paquets que han d’enviar a Europa i així rebaixen el cost del transport internacional. El contenidor arriba al magatzem de Brusel·les i des d’allà fins a casa teva amb un cost sensiblement menor.

Per poder fer ús d’aquesta solució cal una bona sincronització entre el sistemes de Bongo International i de la botiga electrònica per mitjà de serveis web. Per facilitar aquestes integracions, a Bongo han anat desenvolupant connectors dels seus sistemes amb les principals plataformes de comerç electrònic.

La botiga de BCNgifts està construïda sobre Prestashop i Bongo no disposava d’aquest connector.

DeMomentSomTres és Strategic Integration Partner de Bongo International

Bongo International es trobava en la necessitat de disposar d’aquest connector amb Prestashop i per això des del dia 1 de gener de 2014 els seus col·laboradors per integrar Prestashop amb Bongo a nivell mundial.

Aquesta setmana hem lliurat la versió 1.0 del nostre component Bongo Checkout per PrestaShop a l’equip de Bongo International per a que faci les proves finals.

La setmana vinent ja podràs descarregar el component Bongo CheckOut per Prestashop des de la nostra web.

I per d’aquí uns dies ja estem donant voltes a la versió per alguna de les solucions vinculades a WordPress.

Arxius