Vet aquí que una vegada hi havia un botiguer que volia fer prosperar el seu negoci. Va decidir que necessitava tenir un aparador que el veiés un munt de persones cada dia. I va decidir llogar un aparador al carrer més transitat del poble i va contractar un dissenyador d’aparadors que li mantingués bonic i atractiu. Un bon dia el botiguer va decidir que volia anar a l’aparador a fer-hi uns canvis i es va trobar que no hi podia entrar. N’havia perdut la clau!

No es tracta ben bé d’un conte de la vora del foc, es tracta d’una història de veritat que involucra empreses i webs que moltes vegades esdevé un malson.

Ho sabem: ets conscients de la importància que tenen els temes de la seguretat en la web i les xarxes socials. Però, estàs segur que tens controlades totes les contrasenyes, usuaris i correus electrònics involucrats en la gestió de la teva web i les xarxes socials?

En la nostra tasca d’assessorar en la comunicació digital d’empreses i professionals, cada vegada que comencem un projecte ens trobem amb el problema d’aconseguir tenir accés a tots aquests canals. I per norma general, sempre n’hi ha algun que acaba donant problemes: usuaris que no es recorden, missatges d’email que no es troben, proveïdors que no han lliurat tota la informació necessària…

És un problema molt senzill de resoldre si es comença bé: cal tenir un document de contrasenyes actualitzat que posi ordre a tot aquest embolic d’usuaris i contrasenyes.

Què és un document de contrasenyes per la web i les xarxes socials

El document de contrasenyes per la web i les xarxes socials és un full de paper o un fitxer de processador de textos que contingui tots els paràmetres necessaris per a poder gestionar a curt, mitjà i llarg termini els aspectes fonamentals de la comunicació digital. Per aquest motiu no s’ha de limitar a saber amb quin usuari accedim a Facebook sinó que cal considerar-hi altres aspectes com ara l’accés al registre de dominis i a tota la informació necessària per poder-lo traslladar.

Realment, per la majoria el gran problema és saber tot el que necessiten saber sense perdre’s en els aspectes de poc interès.

Per això…

Et regalem la nostra plantilla de document de contrasenyes

Fa un parell d’anys que fem servir una plantilla de document de contrasenyes que intenta recopilar tots els aspectes crítics de la seguretat de la comunicació digital i que l’hem feta servir amb els nostres clients.

La seva virtud no és el disseny ni la bellesa sinó la funcionalitat. Per això és un document de text que conté una llista de tota la informació que creiem que convé saber:

  • Administrar la web i l’allotjament
  • Gestionar les xarxes socials
  • Comunicar a través del correu electrònic o de mailchimp
  • Gestionar i transferir els dominis incloent els contactes administratius i els AuthCodes que permeten traslladar els dominis
  • Administrar eines d’ajuda al posicionament com les webmaster tools de Google i Bing o l’anàlisi com Google Analytics

Utilitza’l amb llibertat i si hi trobes millores, fes-nos-les saber.

Descargar (DOC, Unknown)

En vols més? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic gratuït

Des de DeMomentSomTres, cada setmana publiquem un butlletí electrònic gratuït en el que presentem recursos com aquest i consells sobre l’ús de les xarxes socials i la web a l’empresa fent un èmfasi especial en les petites i mitjanes empreses i els autònoms.

[contact-form-7 id=”3519″ title=”Butlletí Electrònic”]