Tot sovint ens trobem amb el fals dilema de fer continguts web aptes per al humans o òptims per als cercadors. Sí, he dit fals. I ho intentaré justificar en aquest article que va sobre continguts, buyer personas i motors de cerca.

El SEO es pot estimarQuè és més important, pensar en l’usuari o pensar en el SEO?

La clau és que aquesta pregunta deixa de ser important quan s’ha fet la feina prèvia de reflexió de saber quins interessos té el buyer persona a qui ens dirigim (el nostre millor client, per entendre’ns, que ja ho vam explicar aquí) i quines necessitats reals li solucionem.
Aleshores sabrem exactament quins continguts de valor li podem oferir i de manera natural, si sabem expressar-ho bé i fent un bon ús de la tipologia de continguts (text, imatge, vídeo, infografia…), sorgeix un contingut que resol el problema que ens hem plantejat que patia el client tipus. Per tant si posem el focus sobre el client, el SEO ha de sortir de forma natural.

Per altra banda hi ha uns mínim de SEO a complir que no es poden oblidar. Tot el que fa a la infraestructura web utilitzada i de l’ús de la paraula clau. Hi ha extensions que ajuden a guiar els continguts perquè siguin “SEO friendly”, com per exemple en el cas de WordPress el SEO by Yoast, que és el preferit de DeMomentSomTres i que instal·lem sempre en les webs que surten de la nostra factoria.

Per tant i per resumir, una bona redacció del contingut quasi sempre té els ingredients que volen els cercadors com Google: una densitat de paraula clau apropiada, una llargada de text que es deixa llegir i que no se’ns fa curt, una disposició en paràgrafs per cada idea amb els títols i subtítols que creiem convenient. Res que no ens hagin explicat mil vegades a l’escola a l’hora de fer una redacció…

Ara bé, si tot això et porta mals records i encara et trobes en la situació d’haver de fer continguts per a la teva web, tens una alternativa… truca’ns! ;)