Hem fet Masia Olivera: web d’enoturisme

per | 28-02-2014 | Web | 0 comments

Masia Olivera és un conjunt turístic enoturístic, format per diversos allotjaments rurals independents i una sèrie d’espais polivalents on poder celebrar esdeveniments envoltats per vinya. Està situat al cor del Penedès, a meitat de camí de Sant Sadurní d’Anoia, capital del Cava, tan sols a 4 Km, i Vilafranca del Penedès, capital del Vi i de la comarca de l’Alt Penedès, a 8 km.

Ja fa temps que en Raimon Olivella disposava d’una pàgina web senzilla que no feia gens de justícia a les cases: era una pàgina molt senzilla, antiga i sense capacitat per a actualitzar-ne els continguts, tot i que en múltiples idiomes.

El repte de fer venir ganes d’enoturisme

Una capçalera dinàmica que va presentant les fotografies de Masia Olivera presideix totes les pàgines.

Una capçalera dinàmica que va presentant les fotografies de Masia Olivera presideix totes les pàgines.

Aquest era un encàrrec molt clar d’en Raimon: vol vendre enoturisme, és a dir, turisme vinculat al món del vi i la vinya, no pas turisme rural de granja d’animals de companyia perquè el seu interès se centra en turisme actiu vinculat al territori del Penedès però sense menystenir els aspectes de tranquil·litat i relax.

Amb l’objectiu de plasmar les característiques de l’entorn i de l’establiment, amb la Montse de RRatDisseny vam optar per un disseny sobri però ric en fotografia que va fer ella mateixa.

Un complex vitivinicola modular necessita una web modular

Una de les característiques de Masia Olivera és que pot actuar com un tot i com les seves parts. En determinades circumstàncies un client voldrà poder llogar una de les cases i en altres tot el complex.

Amb aquest objectiu vam crear la pàgina d’allotjaments on s’explica en quines circumstàncies un allotjament és interessant. Per cadascun dels allotjaments es mostra les característiques mitjançant un component que hem desenvolupat i s’hi mostra un formulari de reserves.

Per poder donar resposta a la necessitat de reservar més d’un allotjament de forma simultània, la pàgina de reserves presenta un calendari global de reserves i totes les pàgines hi enllacen amb un botó específic.

La pàgina d'allotjaments intenta dirigir els usuaris d'acord a les seves necessitats

La pàgina d’allotjaments intenta dirigir els usuaris d’acord a les seves necessitats

La pàgina d'un allotjament en mostra les característiques, fotografies, el plànol de situació i el formulari de reserves a més de l'enllaç per facilitar la contractació de múltiples allotjaments simultanis.

La pàgina d’un allotjament en mostra les característiques, fotografies, el plànol de situació i el formulari de reserves a més de l’enllaç per facilitar la contractació de múltiples allotjaments simultanis.

La pàgina de reserves permet veure tots els allotjaments de manera simultània

La pàgina de reserves permet veure tots els allotjaments de manera simultània

En una web d’enoturisme ja no cal coordinar moltes agendes

La gestió de reserves quan els establiments s’anuncien a múltiples portals de reserves té la complicació de la gestió de múltiples agendes.

Amb l’objectiu de simplificar la gestió i minimitzar els riscos d’overbooking, s’ha optat per utilitzar el calendari de reserves d’AvaiBook, una solució ideal si tens una web d’enoturisme que es publicita en múltiples portals ja que realitza automàticament la sincronització.

Però amb la web no n’hi ha prou, calen més coses…

La web d’enoturisme de Masia Olivera ha estat un primer pas que ara s’està extenent amb les xarxes socials i ben aviat amb la proposta de recursos gratuïts pels amants del trekking i la BTT.

Arxius