A la capçalera de la pàgina apareix l'adreça amb les coordenades GPS

A la capçalera de la pàgina apareix l’adreça amb les coordenades GPS

Aquesta setmana, per un projecte que aviat veurà la llum, hem actualitzat el nostre component de gestió d’adreces que anomenem DeMomentSomTres Address.

Es tracta d’un component que permet presentar la informació d’adreça fent servir microformats que són formes d’estructurar els continguts per dotar-los de semàntica de cara als cercadors però visible de forma normal a les persones.

Per simplificar, podríem dir que amb el component que hem desenvolupat i mantenim des de DeMomentSomTres marquem que l’adreça està composta d’un nom, un carrer, una població, un telèfon… i des d’avui, també una adreça GPS basada en latitud i longitud. Veig que hauré de fer una definició al diccionari de la comunicació parlant de microdata, microformats o web semàtica per definir-ho amb més tranquil·litat. Oi que sí?

La visió a Google Maps de l'enllaç corresponent a les coordenades GPS indicades

La visió a Google Maps de l’enllaç corresponent a les coordenades GPS indicades

En resum, amb aquest component de WordPress, podem posar de forma molt senzilla i estructurada adreces a la web de manera que Google i els seus competidors puguin reconèixer-ne l’estructura i el contingut. També permet que fent clic al telèfon, si estem navegant des d’un mòbil, puguem trucar de forma automàtica. I des d’aquesta setmana, amb les millores que hem afegit en aquest component de WordPress, podem presentar la latitud i longitud de la nostra localització i presentar-ho com a enllaç que ens permeti enllaçar automàticament amb Google Maps.

Aquest component de WordPress l’utilitzem per posar l’adreça a la capçalera per millorar l’experiència de navegació des de dispositius mòbils. En molts casos, si naveguem des d’un mòbil és per que ens urgeix tenir accés a les dades de contacte o de localització. Així, si situem aquestes dades a la capçalera, el client les rep ràpid, i fins i tot en connexions lentes aconseguim donar-li el que necessita.