Un dels primers Apple Macintosh

Un dels primers Apple Macintosh

A l’hora que estic escrivint aquest post, fa trenta anys, que es presentava amb un anunci en una de les mitges parts de la SuperBowl de 1984 l’Apple Macintosh.

Avui el veiem com una relíquia del passat amb 128Kb de memòria i una pantalla de 512×342 pixels però té el mèrit d’haver introduït al segment dels ordinadors domèstics el model de GUI amb finestres, imatges i ratolí que ara ens sembla tan normal i que en aquells moments sols estava a l’abast d’ordinadors d’altes prestacions i preu. De fet aquest ordinador sortia al mercat per uns 2500$ i proporcionava funcionalitat reservada a ordinadors 4 vegades més cars. Probablement part de la genialitat d’aquest invent d’Steve Jobs recaigui en aquesta vulgarització buscada de la tecnologia.

L’anunci de presentació va ésser sonat ja que es tractava d’un anunci amb un pressupost de 900.000$ dirigit per Ridley Scott inspirant-se en la novel·la 1984 de George Orwell.

Més informació a l’article sobre Apple Macintosh a la Wikipedia.