Tendències: Inbound Marketing

18-12-2013 | Blog de comunicació i màrqueting digital

Acabem aquest any amb la sensació d’una gran descoberta, que és només la certesa que ja podem donar nom a una nova manera de treballar el màrqueting diferent a les tècniques tradicionals. l’Inbound Màrqueting. Recordem-ho, fins ara el màrqueting consistia en carregar d’impactes el públic objectiu, fet que ha ocasionat un desgast i una desconfiança generalitzada vers la publicitat tradicional, que és la part més visible del màrqueting.

S’ha acabat el màrqueting tradicional, i ara què?

Imatge de xarxa

L’Inbound màrqueting es basa en part en teixir una xarxa amb continguts de qualitat

Ara toca atraure el consumidor potencial cap a la nostra xarxa a base d’oferir continguts interessants i de qualitat. Es tracta d’elaborar continguts periòdicament i que puguin resoldre necessitats del públic objectiu de la nostra oferta de serveis o productes. Per això a DeMomentSomTres sempre som tan pesats instint amb l’actualització periòdica de la web. No es tracta només de SEO, de posicionament orgànic, es tracta de teixir un argumentari sòlid que t’identifiqui com a font fiable del sector i que faci que el client potencial acudeixi a tu i no a la competència a l’hora de resoldre les seves necessitats.

Com funciona l’Inbound Màrqueting?

Primer de tot recordem un dels principis bàsic del màrqueting, el cicle de venda. És a dir, tot el procés des de que es detecta la necessitat, fins que es resol amb una compra. Doncs bé, l’Inbound Màrqueting aglutina tota mena de tècniques per atraure el comprador potencial, convertir-lo en contacte i finalment en client sobretot en l’entorn online, però sense oblidar la cara offline. Treballa conjuntament el SEO amb el màrqueting social i l’enviament d’emails amb finalitats comercials, entre d’altres eines, de manera sincronitzada i tenint en compte el moment del cicle de venda en què es troba el comprador potencial.

El més interessant de tot és que és divertit i addictiu. És el millor joc d’estratègia que s’ha inventat a l’entorn de l’empresa perquè obliga a pensar en diferents temporalitats a la vegada, marcar objectius a curt i llarg termini i escollir eines entre un gran ventall de tècniques per optimitzar els impactes. I esclar, la seva aplicació no només és patrimoni de les grans corporacions, sinó no cabria dins la filosofia de DeMomentSomTres, que es basa en pensar en gran tot i ser petit. És de plena aplicació en petites i molt petites empreses. Si vols saber com, hauràs d’esperar al proper post sobre màrqueting o consultar els nostres serveis ;)

 

 

 

Arxius