Acabem aquesta setmana llançant la pàgina per votar entre els 4 finalistes del càsting del safaretjos que hem organitzat amb l’equip de la pel·lícula Barcelona 1714.

Operació Càsting de Safareig: buscant la viralitat

Festes de Santa Tecla, Tarragona, 16:00 (aprox). Dues necessitats aparentment inconnexes: aconseguir ressò pel projecte com va passar amb el càsting per l’actriu principal de la pel·lícula i trobar un safareig on rodar una de les escenes!

Festes de Santa Tecla, Tarragona, 16:30 (també aprox i al mateix lloc): “Fem un càsting pel safareig!”

La implementació d’una idea

Primera fase: la incredulitat

Apa, on anirem, si no ens farà cas ningú! Aquesta va ser una de les primeres frases que van sortir de l’equip. De fet, és ben lògic. Ningú havia fet mai un càsting de safaretjos (informació poc contrastada però era la que teníem aleshores). Si no ho ha fet ningú pot ser bona idea per aconseguir viralitat: és original.

Segona fase: ens hi posem

Necessitàvem publicitar-ho i donar-hi seguiment a més d’aconseguir viralitat. Solució utilitzar un hashtag de Twitter (#safa1714) per rebre les fotografies dels candidats les xarxes a més dels canals que usem habitualment com el correu electrònic i el facebook.

També ens feia falta donar-ne part a la pàgina web on vam crear una pàgina d’aterratge (landing page) per promocionar-ho i explicar-ho. No obstant, com que teníem algun dubte sobre el format i el missatge, vam fer-ne dues per poder fer un test A/B (que explicarem algun altre dia). I, el miquelet de sempre i un slogan “I want your safareig” (una mica vueling).

Tercera fase: la fase final

L’acollida del càsting ha estat raonablement bo s’han rebut candidats de tota la geografia de Catalunya i s’ha obtingut ressò en la premsa local i en els blogs. I cal tancar el procés, fent una final participativa per tal d’escollir el safareig.

Per això ens ha calgut construir una pàgina per recollir els vots i publicar-ne els resultats.

El procés de votació queda emmagatzemat a la base de dades i després d’eliminar els dobles vots actualitzem els resultats.

Crida a l’acció: vota!

Totes les entrades han d’acabar amb una crida a l’acció i en aquesta és ben clara:

Entra i decideix el safareig

I ajuda’ns a aconseguir viralitat, comparteix-ho a les xarxes socials.