Vam acabar la setmana passada encuriosits per l’efectivitat de la campanya de contingut viral que acababem de llançar per la pel·lícula Barcelona 1714. Malgrat tot, l’optimisme característic que necessites en un moment d’aquests, va portar-nos a escriure un post explicant la gestació del projecte del càsting del safareig.

El cap de setmana ens ha tingut preocupats, no pas per l’èxit d’aquesta iniciativa de màrqueting viral, sinó per les seves conseqüències: que el servidor suportés embestides de més de 70 usuaris concurrents durant múltiples hores. En aquest sentit, la tarda de dissabte va ser especialment dramàtica. Els usuaris simpatitzants dels diferents safaretjos compartien l’adreça de la pàgina de votació demostrant l’èxit del contingut viral que vam dissenyar intentant afavorir que el seu safareig fos el més votat.

Mesurar l’efectivitat del contingut viral en temps real

Un dels grans reptes d’una campanya de màrqueting viral consisteix en poder-ne mesurar l’impacte en temps real, com si es tractés d’una epidèmia.

Alguns indicadors són fàcils de seguir però altres no: el nombre de vots que podíem consultar per base de dades o a través dels missatges que genera el formulari. Per seguir-ne d’altres com el nombre de visites, probablement l’indicador més espectacular, ha estat clau comptar amb la funcionalitat en temps real de Google Analytics.

Campanya de contingut viral

Aquest cap de setmana hem passat molta estona veien aquesta pantalla de Google Analytics per veure en temps real l’evolució de la campanya

Enfilant la recta d’assolir els objectius

Els objectifs d’uns campanya com aquesta són indicadors nés orientais al negoci. En concret, el guany en seguidors a les xarxes socials i el nombre de donatius.

Del nombre de seguidors, modem fer una anàlisi ràpida amb un increment de més del 15% en el nombre de seguidors.

Pel que fa a l’àmbit econòmic, els nostres acords de confidencialitat no ens permeten parlar. I la confiança dels clients és un factor crític per a nosaltres. Què més voldríem que poder-ho explicar ;)