Des de fa un cert temps que disposem de les analítiques de Linkedin que són estadístiques de presentació i visualització dels continguts que es pengen a la pàgina d”empresa. No obstant, i malgrat la simplicitat d’aquests indicadors, a vegades ens podem trobar amb situacions paradoxals com ara que tinguem una participació del 200% que d’entrada sorprèn i alegra però, com el souflé, baixa ràpidament.

Les analítiques de Linkedin per empreses: 4 indicadors

Les analítiques de Linkedin es basen en quatre indicadors:

Analítiques de Linkedin d'un dels articles que DeMomentSomTres hem publicat

Analítiques de Linkedin d’un dels articles que DeMomentSomTres hem publicat

 • Impressions: quantes vegades s’ha mostrat aquest contingut a membres de linkedin. Cal tenir present que no és el nombre de membres sinó les vegades que aquest contingut s’ha mostrat. És a dir, si jo ho he vist 5 vegades en el meu timeline, constaran les 5 vegades que ho he vist, no 1 que és el número de persones ni 2 perquè ho he vist avui i ho vaig veure ahir. Aquest valor sol anar creixent amb el temps. Si jo ho comparteixo, dient que m’agrada, serà el perfil que se situarà a dalt de tot de les meves actualitzacions i qualsevol persona que ho vegi em farà pujar l’estadística. Es tracta d’un indicador molt propi de la publicitat clàssica: en el fons, el nombre de vegades que s’ha mostrat la meva marca.
 • Clics: És una mesura de la curiositat que desperta ja sigui el contingut publicat o la nostra marca. Atenció perquè barreja diversos tipus de clic diferents en un sol indicador perquè es concreta en el nombre de persones que o bé han fet clic:
  1. al logo de la pàgina que apareix a l’esquerra de la publicació i que porta a la pàgina d’empresa
  2. al nom de la nostra empresa a la part superior de la publicació i que també duu a la pàgina d’empresa
  3. a l’enllaç que pot tenir la publicació i que porta al contingut enllaçat
  4. a la previsualització de la publicació que també porta al contingut enllaçat, si és que s’ha publicat un enllaç

  En els dos darres casos és força evident que l’interès va cap a la publicació mentre que en els 2 primers es pot barrejar l’interès per la marca amb el desconeixement de la plataforma. No obstant, no cal patir-hi, en qualsevol dels casos, en la versió gratuïta de Linkedin, no tens manera de diferenciar-los. I l’important és si la publicació com a tot ha generat interès i una publicació és tan el que es diu com qui ho diu.

 • Interaccions: nombre d’accions fetes sobre els continguts, és a dir, vegades que aquest contingut ha estat recomanat (like), comentat o compartit. És clarament una mesura d’implicació i que permet la transcendència més enllà del nucli dels seguidors de la pàgina.
 • Participació: és un percentatge que mesura la relació entre interaccions i impressions. Sol situar-se en valors relativament baixos, com totes les mesures de CTR. És important notar que, al començament, aquest indicador pot tenir valors molt alts. Per exemple, si publiquem un contingut i immediatament el compartim, el recomanem i el comentem abans que hi hagi hagut només una impressió, podem tenir un 300% amb grata alegria que ràpidament es disoldrà a mesura que pugin les impressions.

Les analítiques de Linkedin per a publicacions personals: més intuïtives?

Analítiques de Linkedin per a publicacions personals

Analítiques de Linkedin per a publicacions personals

Linkedin també ofereix analítica per les publicacions personals. Es tracta d’un volum més limitat d’informació i sobre menys publicacions, no obstant, la presentació, que és molt gràfica dóna una idea molt clara de, en quina mesura s’ha vist el contingut dins i fora dels nostres cercle de contactes.

Fes-te seguidor de DeMomentSomTres a Linkedin

Si t’ha agradat aquest contingut, ajuda’ns a difondre’l, comparteix-lo i fes-te seguidor de DeMomentSomTres a Linkedin!