5 imprescindibles del posicionament SEO per aquesta tardor

per | 20-10-2013 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

El posicionament és important tant en SEO com a la moda

Aquesta tardor, el posicionament és tendència

Com el món de la moda, el SEO també té tendències. Però també en el posicionament existeixen els must que serveixen de fons d’armari. Els imprescindibles a partir dels quals pots començar a pensar en el posicionament en gran. Potser només amb això no aconseguiràs ocupar les primeres posicions en les paraules clau que t’hagis plantejat, però el que és segur és que no faràs el ridícul quan entris a la festa de Google.

  1. Assegura’t que el contingut és decent i que no només ho sembli. És el contrari de la dona del Cèsar. El més difícil del món, com sempre, és equilibrar la balança entre el que vols explicar i com explicar-ho per tenir en compte el SEO. No et limitis a fer el teu contingut perquè t’entenguin els motors de cerca, fes-lo també perquè t’entenguin els humans. El que expliques en una web ha de ser coherent amb la teva activitat i ha d’aportar informació interessant, sempre sense desviar-te dels objectius de posicionament. I com és habitual en tot discurs, ha d’estar ben estructurat. Fes servir els títols pertinents, evita parrafades massa llargues però tampoc et quedis curt. Omple tots els camps que faciliten la comprensió de cada pàgina o post als cercadors. És a dir, que no et faci mandra fer els metatítols i les metadescripcions.
  2. Assegura’t que pots personalitzar les url. Cada element que tingui adreça a la teva web, ha de tenir una adreça que hi porti que l’expliqui i que no sigui una tirallonga de xifres i lletres sense cap mena de sentit. Si la solució web que et proposen no et permet fer aquesta personalització, canvia de plataforma!
  3. No deixis que els cercadors es perdin, configura un sitemap. De la mateixa manera que els museus, proporciona un plànol i fes-lo públic, així segur que els visitants arribaran a tot arreu, o com a mínim sabran que hi poden arribar.
  4. Els cercadors no saben llegir les imatges (encara). Així doncs proposa un text alternatiu per a cada imatge que pengis. I aprofita aquest text alternatiu per reforçar el missatge amb les paraules amb què pretens posicionar-te.
  5. Dóna’t d’alta als cercadors i Alexa. A tots els cercadors. Ja hem dit més d’una vegada que hi ha vida més enllà de Google i si no t’ho creus, pensa que el cercador que fa servir Facebook no és l’omnipotent, sinó Bing.

Arxius