Per no perdre posicionament SEO ni visites què en faig del domini antic?

per | 23-09-2013 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Redireccionament

Com ens passa tot sovint, avui escric per explicar un fet verídic que té a veure amb el posicionament SEO.

Imagina’t la situació: despatx de direcció d’un client preocupat per que la seva pàgina tingui un bon posicionament SEO que és la seva manera de dir que sigui fàcil de trobar. L’any passat ha fet una inversió important en una nova marca que va reforçar amb una nova pàgina web amb la flamant imatge corporativa i un nou domini. La pàgina antiga es trobava vinculada a un domini amb la marca antiga. Insisteix en la importància que té per ell el posicionament SEO de la marca.

DeMomentSomTres hi apareixem quan, al cap d’una bona temporada, el nombre de visitants a la web, no només no ha pujat sinó que fins i tot pot ser que hagi baixat.

Al cap d’una estona de parlar sobre les necessitats de posicionar correctament la nova página, el nostre interlocutor destaca que la pàgina antiga tenia força més visites. La nostra pregunta, i què en vau fer del domini vell? és inmediata.

La resposta del client, no pas per sentida ens deixa de sorprendre: No el necessitàvem i el vam donar de baixa per no llençar diners. La nostra cara deu ser prou il·lustrativa com per que el client tot seguit digui: Ai! No ho hauríem d’haver fet, oi?

Consell 1: Recicla el domini antic per aprofitar-ne el posicionament SEO

Per tal de no perdre ni les visites ni el posicionament obtingut pel domini antic, el més raonable sol ser reconduir les visites del domini antic cap al domini nou mitjançant una redirecció 301.

Així, qualsevol persona que segueixi un enllaç a l’antiga pàgina inicial, anirà a parar a la nova pàgina d’inici.

Però a més, com que optem per una redirecció 301, que és una redirecció permanent, també estem dient a Google i als altres cercadors que la pàgina a partir d’ara estarà en el nou domini i que li trasmeti el posicionament obtingut en el passat.

Existeixen múltiples maneres de redirigir el domini però no volem complicar aquesta entrada amb continguts excessivament tècnics.

Consell 2: Redirecciona les pàgines antigues per intentar aprofitar-ne el posicionament SEO històric

En la redirecció del consell 1 podem ser prou hàbils i, enlloc de direccionar només la part principal de l’adreça (normalment www.domini.com) fem una redirecció de les diferents pàgines.

Així, per exemple, www.domini.com/about-us.aspx podria passar a www.nou-domini.cat/qui-som.html. Amb això aconseguirem que els visitants vagin a parar a la pàgina que s’esperarien i fa que el canvi sigui més transparent.

I si els usuaris ho veuen clar, Google encara més. I si fem servir les redireccions permanents, aprofitarem el posicionament SEO de les pàgines originals.

Aquesta opció evita també que es produeixin errors 404 o de pàgina no trobada que als cercadors no els acostumen a agradar i poden arribar a tenir impacte negatiu en el posicionament de les pàgines.

I com verifico que les redireccions s’han fet correctament?

La pàgina de 301-redirect-checker verificant que la redirecció de la nostra web principal a la versió catalana és 301 i funciona correctament conservant el posicionament SEO

Per asegurar conservar el posicionament SEO la pàgina 301-redirect-checker és una bona aliança. L’hem usat per verificar que la redirecció de la nostra web principal a la versió catalana és 301 i funciona correctament

Realment, aquest és l’autèntic problema, verificar que les redireccions s’hagin fet correctament.

És evident que, si la URL ens porta al lloc que esperem, en tenim un bon tros guanyat. Ara bé, resulta difícil demostrar que el codi de redireccionament que s’utilitza és el correcte ja que la mateixa redirecció es pot fer amb la redirecció 302 que no conserva el posicionament.

A DeMomentSomTres ens agrada força la solució perquè d’una forma senzilla ens permet verificar que les redireccions estan construides correctament.

Confessió

Us he de confessar una petita mentida sobre aquest article. No és ben bé de veritat. És un recull d’experiències viscudes en més d’una reunió amb més d’un directiu.

No obstant és molt possible que et sembli que parlem de tu. Pretenem evidenciar una gran pífia que es pot fer en pro de l’equilibri entre cost i posicionament SEO que passa a les millors famílies però que és fàcil d’evitar.

T’hi has trobat? Com ho resols?

Arxius