Aquest estiu hem fet la web d’un restaurant i hem dissenyat un plugin de WordPress específic per publicar i gestionar els menús i les cartes d’una manera àgil, senzilla i que a la vegada permetés de generar continguts per afavorir el posicionament SEO.

Nosaltres pengem les nostres extensions a WordPress.org per poder-les compartir amb tota la comunitat d’usuaris de WordPress. El format de capçalera gràfica que ens permet l’hem estandarditzat aprofitant la imatge que la Montse Poch va dissenyar per la capçalera de la web complementant-la amb una imatge més o menys descriptiva de la funcionalitat del plugin dins un marc de Polaroid. Així tenim plugins que tenen per imatge un vaixell carregat de contenidors, una orla d’una escola i fins i tot el magatzem on s’acaba desant l’arca de l’aliança d’Indiana Jones.

El nivell estava una mica alt i necessitàvem una imatge que il·lustrés la funcionalitat d’aquest plugin de WordPress que fa parcialment la feina d’un cambrer. La imatge doncs estava força clara, hauria de tenir relació amb els cambrers: opció 1 posar-hi algú genèric o quelcom vinculat als cambrers com el llaç de corbata o, opció 2, trobar una imatge d’un cambrer famós.

Ted Lange caracteritzat del cambrer Isaac Washington.

Ted Lange caracteritzat del cambrer Isaac Washington.

Finalment després de valorar altres opcions com posar-hi la rata de Ratatouille que hem descartat per por a haver de pagar royalties a Disney per un plugin de WordPress gratuït vam optar per la opció 2, il·lustrar el nostre plugin o extensió amb la foto d’un cambrer famós.

Posar-hi en Pep de la Fonda del Casal o en Miquel del mamacafé restaurant que són clients nostres ens semblava un gest bonic però poc exportable a nivell mundial (potser encara no són prou famosos).

Així que, hem optat per fer una enquesta rigorosa tot dinant amb alguns amics sobre algun cambrer de la TV que recordessin. I hem descobert una veritat empírica (sobre una mostra de 5 enquestats): el segon cambrer més famós després d’en Manuel de Barcelona de l’Hotel Fawlty és l’Isaac de Vacaciones en el mar. Així que vam descartar en Manuel que a TV3 van convertir en mexicà per fer un petit homenatge al Ted Lange des del nostre plugin de WordPress.