Aquest migdia m’ha trucat una client preguntant-me com s’ho havia de fer per compartir una notícia a la pàgina del Linkedin i alhora al seu perfil personal d’aquesta xarxa.

No es tracta de compartir dues notícies iguals sinó compartir la mateixa notícia a dos llocs.

Alimentar els seguidors de la pàgina d’empresa a Linkedin amb els nostres seguidors personals

De fet el que es tracta és d’aconseguir que els nostres seguidors personals passin a seguir també la nostra pàgina d’empresa i així fer créixer el nombre de seguidors de la pàgina d’empresa.

Com a totes les xarxes socials, ens interessa expandir els seguidors per tal de poder fer arribar els nostres missatges a un major número de persones i el fet de compartir al nostre perfil personal continguts provinents de la nostra pàgina corporativa és un mecanisme d’atracció.

Els 3 passos per compartir a la pàgina d’empresa a Linkedin i al perfil personal

Captura parcial de la pàgina de DeMomentSomTres Comuniació Digital a Linkedin

La nostra pàgina d’empresa a Linkedin on pengem actualitzacions sobre màrqueting digital i internet

Requisits previs: Hem donat per fet que has obert sessió a Linkedin, que disposes d’un perfil personal, que la teva empresa compta amb una pàgina d’empresa i que hi tens accés.

1. Publicar l’actualització a la pàgina d’empresa

Aquest primer pas està completament condicionat per la necessitat de publicar primer a la pàgina d’empresa de Linkedin.

Ens cal accedir a la nostra pàgina d’empresa, en el meu cas http://linkedin.com/company/demomentsomtres i publicar una actualització (o update si tens el Linkedin en anglès com em passa a mi).

És convenient posar-hi una explicació a més d’un enllaç i comprovar que, si hi ha fotos surtin bé, i si cal, escollir la més escaient.

Quan ho tinguis a punt de solfa, simplement cal publicar-la cap al segment del teu públic que t’interessi.

2. Buscar l’actualització que acabes de publicar al perfil personal

Ara, el que volem, és compartir d’alguna manera aquesta actualització al nostre perfil del Linkedin transmetent (sense dir-ho) el missatge que val la pena seguir la pàgina d’empresa.

Per això ens cal accedir al nostre perfil personal i buscar l’actualització que hem compartit. La veuràs sempre que siguis seguidor de la pàgina.

3. Compartir l’actualització al perfil personal

Una vegada localitzada l’actualització al perfil personal, cal comunicar que ens interessa aquest contingut.

L’opció més senzilla és prémer recomendarlike. D’aquesta manera els nostres contactes personals del segment que haguem escollit veuran al seu perfil que nosaltres hem recomanat aquesta entrada.

Una opció una mica més complicada és comentar-la però ens caldrà afegir algun contingut al comentari i no sempre se sap què dir que sigui interessant.

Descartem l’opció de compartir per la finalitat que busquem ja que hem comprovat que ens deixa comunicar el nostre interès pel tema però perd la referència a la nostra pàgina d’empresa.

Els possibles problemes tècnics que podem trobar compartint a Linkedin

  1. Es comparteix com a empresa i no com a persona. Aquest és un problema molt freqüent i és degut a que compartim des de la pàgina d’empresa i no des del perfil personal.
  2. No veig l’actualització al meu perfil personal. Comprova que siguis seguidor de la pàgina d’empresa.
  3. No tothom ho veu: Linkedin, com totes les xarxes socials, selecciona el que ensenya i a qui ho ensenya.

I ara què?

Doncs ara toca saber quin èxit ha tingut la teva publicació i pots fer-ho mitjant la funcionalitat d’analítica que Linkedin ha afegit a les pàgines d’empresa.

Que publiquis amb èxit!