Dimarts de la setmana passada el diari ara dedicava una pàgina central a recomanar bones pràctiques per evitar que els e-mails que enviem acabin directament a la paperera. Era un seguit de recomanacions bàsiques orientades principalment a l’ús privat i particular dins l’àmbit de l’empresa. De fet, aquest ús principal del correu electrònic no és el que presenta més problemes, el més pelut és quan enviem correus electrònics a una base de dades extensa per qualsevol motiu. Aquest el principal motiu perquè misteriosament els nostres correus deixin de ser llegits, però no l’únic. Com que és un tema molt extens, avui et deixem tres reflexions.
Vols fer un enviament massiu? Pensa-t’ho dues vegades!
Si fas un enviament a més de 500 usuaris, el més provable és que et bloquegin la bústia durant un temps. De fet, aquest és el resultat menys greu. El que també et pot passar és que et marquin com a spam i a partir d’aleshores els teus correus arribin a la bústia de brossa directament. Si et trobes en aquesta situació tot sovint, el que segurament necessites és integrar una una solució de newsletters, de butlletins electrònics.
Si el que vols és fer arribar informació/ publicitat de la teva activitat, el més elegant i recomanable és que facis servir un sistema de gestió i enviament de e-mails que et permeti integrar imatge corporativa i que compleixi amb la legislació vigent de protecció de dades. Demomentsomtres som especialistes en integrar solucions d’enviament de newsletters. Per tant, si estàs a punt de prémer el botó per enviar un e-mail d’aquestes característiques a una llista de distribució, més val que ho deixis córrer i que ens truquis, o que contactis amb nosaltres. Si no és així, pots continuar llegint ;)
El teu e-mail és realment útil?
No és una pregunta òbvia. Segur que si l’envies és perquè és del tot necessari fer-ho, oi? Doncs que es noti des de l’inici. No deixis mai la part de l'”assumpte” en blanc. I sintetitza el que expliques al correu de manera que cridi l’atenció i no sigui totalment genèric. Per exemple, si has d’enviar un e-mail informant del canvi d’horari d’una reunió, no li posis “canvi horari”, sinó “modificació horari reunió dijous màrqueting”, per exemple.
I no t’estenguis en salutacions i comiats. Això no és una carta formal!
Tens moltes coses a dir? Doncs fes-ne un e-mail per a cada una
No et deixis endur per l’entusiasme i aprofitis el correu per tractar diversos temes. Faràs un correu interminable, que al receptor li provocarà una mandra infinita de llegir i acabarà per deixar-lo a la bústia de pendents, que és l’avantsala del correu brossa. Les coses, d’una en una i sempre amb l’assumpte que hi faci referència. I aprofitant que parlem de fer les coses per ordre, no aprofitis una conversa sobre un tema pera respondre’n un altre. Pensa que si hi adjuntes informació rellevant i que potser s’haurà de consultar en un futur, quan facis la cerca, et serà molt difícil de trobar.
I no t’oblidis de les recomanacions més bàsiques que trobaràs en aquest article del diari ara.