Li he canviat la contrasenya al Linkedin però el navegador se’n recorda de la vella!

per | 03-04-2013 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

La clau d'entrada al LinkedinTot sovint ens trobem en la necessitat de canviar la contrasenya de Linkedin o de qualsevol altra aplicació web. De fet, és un bon costum canviar-la i fins i tot la legislació, en determinats casos, ho exigeix o encoratja.

Realitzar el canvi de contrasenya té algun inconvient. Si li hem dit al navegador que memoritzi les contrasenyes, hem de fer-li saber que hem canviat la contrasenya ja sigui de Linkedin, de Facebook, de Twitter, del Gmail o ves a saber quina aplicació. Aquesta situació és més empipadora pels que feu servir Internet Explorer perquè aquest navegador no porta una forma clara de canviar-ho.

Un dels clients de DeMomentSomTres s’ha trobat en aquesta situació i, com que sempre els expliquem que cal aprofitar-ho tot, hem fet aquest petit tutorial.

Com es diu que he canviat la contrasenya de Linkedin al navegador

Una altra clauSi ets un usuari d’Internet Explorer, no tenim massa bones notícies: Internet Explorer no permet canviar una a una les contrasenyes desades. Si que permet eliminar-les totes: tan si has canviat la de Linkedin i prou.

Per tant, únicament tens 3 opcions:

  1. Patir que cada vegada que vulguis entrar al Linkedin el sistema t’indueixi a un error perque et proposa la contrasenya antiga.
  2. Posar la contrasenya antiga de nou al Linkedin. Probablement sigui una mala opció. La deus haver canviat per algun motiu, oi?
  3. Reiniciar totes les contrasenyes memoritzades. És l’opció al nostre entendre més raonable: resol el problema 1 i ajuda a aplicar mesures higièniques sobre les contrasenyes desades a l’ordinador.

Com eliminar les contrasenyes emmagatzemades

Atenció: aquest procés reinicia totes les contrasenyes emmagatzemades a l’Internet Explorer. Assegura’t de tenir totes les contrasenyes que necessites anotades en algun lloc com ara una llibreta de paper.

  1. Selecciona el menú d’eines de l’Internet Explorer. Es troba a la part superior dreta de la pantalla i té forma d’engranatge de color gris.
    Cal escollir Opcions d’internet que permet gestionar diferents opcions de configuració d’aquesta plataforma.linkedin-internet-explorer-contrasenya-guardada-01
  2. De la finestra que es desplega cal escollir la pestanya General que és la que apareix per defecte. Aquí cal prémer el botó eliminar que mostra una nova pantalla d’opcions.linkedin-internet-explorer-contrasenya-guardada-02
  3. Tan bon punt s’obre la finestra d’opcions d’eliminar l’historial de navegació, cal deixar marcada únicament l’opció de contrasenyes guardades. Les altres opcions es poden seleccionar però no tenen impacte en l’àmbit de les contrasenyes i si en altres àmbits de l’historial de dades. Ara ja només ens queda prémer el botó Eliminar per a que Internet Explorer s’oblidi de la nostra contrasenya de Linkedin i de passada de totes les altres contrasenyes que tingui desades.linkedin-internet-explorer-contrasenya-guardada-03
  4. Quan, al cap de no res, el navegador acabi d’esborrar les contrasenyes ens donarà un missatge que indicarà que s’han eliminat satisfactòriament les contrasenyes. En aquest moment el navegador no recordarà cap contrasenya i tan bon punt entrem a Linkedin ens demanarà de nou si volem registrar la contrasenya.linkedin-internet-explorer-contrasenya-guardada-04

La recomanació de DeMomentSomTres

Si ens coneixes una mica ja saps que a DeMomentSomTres ens agrada el nostre paper d’Evangelitzadors del codi obert, especialment jo que he estat capaç d’instal·lar-li Ubuntu Linux a la meva mare convencent-la que és la millor opció.

Per aquesta raó de fons però també per motius tècnics, et recomanem d’emprar qualsevol dels altres navegadors en codi obert principalment Chrome o Firefox, perquè permeten eliminar les contrasenyes d’una en una evitant-te aquest trasbals i per acabar de millorar-ho, estan en català.

Arxius