Quan tens una botiga a PrestaShop t’interessa poder decidir en quin ordre apareixen els elements.

Ordenar les categories i subcategories és una tasca força senzilla i evident. Per contra, ordenar els productes dins les categories no és trivial. I amb molta freqüència ens ho pregunten.

Avui, en Josep de Boada Tecnologia ens ho preguntava i en vistes que no hem trobat ningú que ho expliqués, hem decidit de fer-li un tutorial dedicat.

3 passos per ordenar els productes de les categories de Prestashop

Per ordenar els productes d’una categoria de Prestashop ens cal:

  1. Situa’t al catàleg de productes. Fixa’t que no apareix cap columna que permeti gestionar l’ordre dels diferents productes. A diferència de les pàgines de subcategories de PrestaShop.
    En captura de PrestaShop no s'hi veu la columna d'ordenació
  2. A continuació ens cal marcar l’opció de filtrar per categoria. Es desplega una jerarquia de totes les categories i ens és possible seleccionar-ne una. I, màgicament, apareix la columna d’ordenar denominada posició!
    Prestashop mostra l'ordenació de productes quan hi ha una categoria seleccionada
  3. Fent servir les fletxes de posicionament (Fletxes d'ordenació de PrestaShop) ja pots situar el producte en la posició desitjada.

Té sentit que PrestaShop ho faci així?

Tècnicament té tot el sentit del món però nosaltres ho hauriem fet diferent.

Com que els productes poden estar a múltiples categories, no té sentit que l’ordenació estigui sempre visible ja que no existeix un ordre genèric. Els ordres estan i han d’estar condicionats per la categoria per permetre que un producte aparegui el primer de la categoria A i el tercer de la categoria B. Així doncs, Prestashop ho gestionar de forma exquisita des del punt de vista tècnic.

No obstant, creiem que PrestaShop no ho ha construït de forma prou intuïtiva. Se’ns acudeix un munt d’alternatives per a fer-ho més senzill de trobar. Potser n’hi hauria prou amb que PrestaShop deixes la columna sempre visible però inhabilitada i amb una nota que digués que cal seleccionar una categoria per a que funcioni correctament.

De totes maneres, segueix essent un grapat de vegades més intuitiu que no pas Magento eCommerce, una altra de les solucions de comerç electrònic o botiga web líder del mercat.

Aquesta entrada s’ha preparat fent ús de la versió 1.5.1.0 de Prestashop. És possible que en versions posteriors s’hi hagin realitzat canvis. Però en aquest aspecte, som poc optimistes.