M’ha caigut a les mans un llibre sobre Instagram escrit per un un fotògraf. Es tracta

Getting the Most From Instagram de Joseph Linaschke.

El llibre s’inicia amb una introducció a què és Instagram per entrar tot seguit a consells sobre l’ús de la càmera i l’enfocament.

A continuació, i crec que és la millor part del llibre, fa una revisió de cadascun dels filtres d’Instagram fent èmfasi en les situacions en les que poden ésser d’utilitat.

Aquest eBook d’uns 3€ no està exempt d’algunes mancances. Per exemple, no disposa d’un índex ni d’una estructura de capítols clara. No obstant, les encara no 50 pàgines del llibre no ho converteixen en problema.

També convé destacar que el llibre només s’enfoca a la versió d’iPhone perquè era la única versió disponible d’aquesta app.

La gran virtud del llibre és que no està escrit ni per tecnòlegs ni per gent de màrqueting sinó per un fotògraf i que s’enfoca, per tant, en fer servir Instagram per fer bones fotografies. Per això probablement incideix menys en els aspectes més socials de l’aplicació.

Es tracta d’una molt bona aproximació a l’ús pràctic d’Instagram. De fet, es podria dir que és un manual d’usuari d’Instagram.

La valoració d’en Marc Queralt i Bassa és: 4.5 stars