Virus que genera missatges sospitosos de Twitter

13-01-2013 | Blog de comunicació i màrqueting digital

Fa un cert temps que de coneguts meus del twitter m’arriben missatges que em proposen que faci clic en un enllaç per veure una foto meva fent ximpleries o que algú està malparlant de mi…

Tinc un virus. Una imatge de http://taliamark.comSorprenentment, es tracta d’amics que normalment escriuen en català i que m’ho envien en anglès. Un pel sospitós oi? A més algun d’ells fan servir LOL enlloc de JaJaJa o alguna expressió més nostrada. Algun també em diu que algú parla malament de mi. O sorpresa.

Jo en aquesta situació aplico el següent lema:

Si el tuit té un enllaç que sembla malintencionat, no hi entris

Aquest consell sempre aplica i és un dels consells que dono als meus fills sobre internet en general. A Twitter també aplica.

Naturalment, els humans som una barreja de temeritat, curiositat i morbositat i precisament això és el que aquest tuit explota.

Esborra el tuit malintencionat

Si l’esborres, no tornaràs a caure en la temptació de fer-hi clic o clicar-lo accidentalment.

Si vols, però, abans fes-ne una captura de pantalla per poder-lo enviar al teu amic i avisa’l per a que el teu amic pugui deixar d’enviar aquests missatges.

3 consells per prevenir o evitar virus de Twitter

Al marge del gran consell d’aplicar el sentit comú, per tal de prevenir o evitar l’efecte d’aquest virus hi ha tres consells bàsics:

  1. Canvia la contrasenya de Twitter de forma periòdica. És una bona pràctica canviar-la cada mig any i sempre que t’agafi un virus d’aquests.
  2. Revisa les aplicacions que tens autoritzades a Twitter. Convé fer-ho de tant en tant però és fonamental fer-ho si sospites que el teu ordinador es troba infectat. Retira l’autorització de totes les que no sàpigues què són. Sempre seràs a temps de tornar-les a autoritzar si t’has equivocat i necessites recuperar l’accés.
  3. Instal·la’t un antivirus i assegura’t que estigui actualitzat. Hi ha un munt d’antivirus, tant de pagament com en codi obert, per tant, no tens excusa.

No obstant, recorda’t de la màxima si sembla un enllaç maliciós no hi cliquis i malfiat dels missatges dissonants.

Arxius