Hashtag

22-10-2012 | H

Un hashtag és un conjunt de caràcters precedits del símbol de coixinet o graella (#), sobre el qual es pot fer clic, que en els microblogs serveix per a accedir als continguts relacionats de forma indexada.

La primera xarxa social que en fa un ús genralitzat i popularitza el concepte és Twitter. No obstant l’ús dels hashtags és una herència dels canals IRC on ja s’empraven per designar i agrupar converses. Com que és un concepte senzill i potent, moltes altres xarxes socials com Branch i Foursquare l’han incorporat.

La utilitat dels hashtags és agrupar “converses” que poden ser tan peculiars com ara concursos i promocions.

El nom hashtag és un neologisme fruit de la fusió dels termes hash i tag. Hash és la denominació del caràcter de coixinet que als EUA s’usa per designar els números. Tag significa literalment etiqueta.

De fet, en català segons el termcat n’hauriem de dir etiqueta. DeMomentSomTres som favorables a fer servir directament aquest terme en la mesura que és més concret. I potser perquè no hem trobat gaire gent que a Instagram o a Pinterest faci servir etiquetes enlloc de hashtags.

Imatge amb llicència Common Contents de ChristmasStockImages.com

Arxius