What the plus! Google+ for the rest of us

05-09-2012 | Blog de comunicació i màrqueting digital

Guy Kawasaki que havia estat el cap d’Evangelistes de Apple Macintosh ha optat per convertir-se de nou en Evangelista d’un altre producte/servei: Google+. I ho ha fet, entre altres elements, auto-editant aquest e-book que ha anomenat What The Plus. Google+ for the rest of us.

El manual de Google+

Al marge del títol, que fa broma amb certa expressió anglesa moderadament malsonant, el llibre és de considerable utilitat.

Guy Kawasaki és un generador de continguts seguit per moltíssimes persones, entre elles l’equip de DeMomentSomTres, i un dels early adopters de Google+.

Ell mateix justifica en els primers capítols del llibre la necessitat d’escriure’l: malgrat que trobava que Google+ era superior a les altres xarxes socials, la seva adopció per part del públic era molt baixa.

Per aquesta raó bona part del llibre s’enfoca com un manual iŀlustrat d’aquesta aplicació.

Malgrat que està orientat al públic general que no té cap o poca experiència en l’ús de Google+, nosaltres n’hem après alguna cosa.

Està explicat de forma entenedora i sintètica. No obstant, el fet que únicament es trobi en anglès pot representar una barrera per alguns possibles lectors.

Netiquette i ús de Google+

Una bona part del llibre està enfocada a aspectes no tan tecnològics de la plàtaforma i s’encara cap a resoldre reptes en l’àmbit més social de Google+ i el seu ús.

Dedica tot un capítol, per exemple a aspectes de netiquette a Google+ i gestió dels conflictes a la xarxa. I respon preguntes com ¿Si deixo de seguir a algú, aquesta persona rep algun missatge per part de Google+ queli digui que he deixat de seguir-lo?

Dóna idees clares. Com moderar Google+ fruit de la seva experiència i del sentit comú, exposant clarament les seves opcions: evita les paraules malsonants, elimina els trolls…

Convé destacar alguns capítols (els títols estan adaptats una mica barrip-barrap):

  • Capítol 11 – com gestionar els usuaris estúpids on exposa els aspectes de gestió dels usuaris problemàtics. En destaquem la llei de Kawasaki ;-).
  • Capítol 11+ – com sobreviure en una tribu només de mascles: recomanacions per a dones que vulguin fer ús de Google+ a càrrec de Lynette Young.
  • Capítol 12 – què No has de fer si no en tens no idea: recomanacions per no semblar un pelacanyes a les xarxes socials. Consells molt bàsics i clars com ara no respondre amb un gràcies a cada persona que et posa en un dels cercles de Google+.

Altres consideracions al marge de Google+

Ens agrada el llibre perquè ofereix un bon conjunt de coneixement a un preu més que raonable.

Donada la posició en les xarxes socials de Guy Kawasaki, s’ha pogut permetre la llibertat de prescindir de la distribució clàssica i publicar aquest llibre únicament en format e-book. Això li ha permès de fer pagar un preu de 2.68€ guanyant-hi més tant ell com els lectors.

En conclusió, es tracta d’un bon llibre sobre Google+ a molt bon preu però en anglès.

Si vols descarregar-lo ves a la web de Guy Kawasaki.

Arxius