World Wide Web feliç aniversari!

per | 06-08-2012 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Avui, com cada 6 d’agost, la World Wide Web celebra anys. En concret 21 anys!

La primera pàgina de la web

La primera pàgina que es va transmetre per mitjà del protocol HTTP.

El 6 d’agost de 1991, Tim Berners-Lee, que aleshores treballava al CERN de Ginebra, va publicar la que es considera la primera pàgina d’internet, que no és altra que una descripció del projecte World Wide Web publicada per mitjà del protocol HTTP.

No es tractava de la primera aproximació a l’hipertext però sí que era la primera vegada que s’aplicava a internet. A més, els enllaços incorporaven la novetat de ser unidireccionals enlloc de bidireccionals, fent molt fàcil la creació d’enllaços.

El 30 d’abril de 1994, el CERN va anunciar que el projecte World Wide Web seria de domini públic acabant de donar l’empenta inicial a aquesta tecnologia, avui ampliament emprada.

 

Arxius