Diu el diccionari que pse és una onomatopèia que designa la indiferència. Per mi és la resposta que moltes vegades estic per donar als missatges o piulades del Twitter que únicament diuen bon dia.

Captura de hootsuite amb missatges que únicament diuen bon dia

Hootsuite permet escriure a múltiples xarxes socials de forma simultània però també deixa realitzar el seguiment de cerques en aquestes xarxes.
Aquest matí he capturat la cerca bon dia.

Aquest matí he consultat per mitjà del Hootsuite quants missatges únicament deien “bon dia”. M’he desesperat! Gairebé tot és spam!

I he decidit analitzar-ho una mica més fredament:

Tipus de missatge al Twitter

Analitzat fredament i de forma objectiva he trobat tres patrons de missatge que considero interessants de plantejar:

 • Missatges que saluden amb bon dia i continuen: demostren que qui els ha escrit és algú ben educat i que a casa seva li ha n ensenyat a dir bon dia, adéu-siau, si us plau i gràcies. Bromes a banda, és una bona manera de començar sense un gran pataplam. Normalment no acaben acomiadant-se formalment. Suposo que amb 140 caràcters que permeten les piulades de Twitter resulta difícil poder-ho fer. Són missatges que no puc fer cabre a la categoria d’spam.
 • Missatges que comuniquen amb elements complementaris: hi ha missatges que fan enveja com “bon dia! des de la platja :-)”. Hi ha un intent de comunicar alguna cosa, per més que ens faci ràbia estar escrivint des del despatx quan altres estan llevant-se arran de mar (prometo venjança) però per molt que el cor m’ho demana no puc considerar que sigui fer spam al Twitter.
 • Missatges de Twitter que únicament diuen bon dia. Aquests sí que entren a la categoria d’SPAM o missatge no desitjat. Sé que acabo d’escriure-ho amb majúscules i opto per no fer-ho en negreta per un tema de netiquette.
  En definitiva crec que aquest darrer cas sí que es tracta d’un mal ús del Twitter perquè no aporta res. De fet, fer un desenvolupament amb PHP o qualsevol altre llenguatge de programació perquè cada dia a una determinada hora faci un missatge al Twitter dient bon dia, és contraproduent.

La meva sensació és de vol i dol. Per una banda, aquests missatges manifesten la necessitat de verificar el canal, de dir encara hi sóc i hi donen espontaneïtat i frescor. Però són tan inútils com els faxos que el Quico el Cèlio envia cada matí al seu veí dient-li bon dia (veí que per cert, no en té de fax). Per l’altra banda, aquests missatges treuen atractiu a Twitter i fan que seguidors facin unfollow i ens deixin de seguir.

Recomanacions gamberres entorn de Twitter

Jo he decidit diverses coses que publico com a recomanacions i així em sento una mica gurú:

 1. Un gat dormint com en Garfield

  Nosaltres, com en Garfield, odiem els dilluns (però potser menys que ell).

  Que a aquests missatges els respondré amb un “Pse!” d’indiferència acompanyat d’un unfollow.  Un mal dia potser respongui “Vete a tu pueblo!” (segurament els dilluns al matí que em sento com en Garfield).

 2. Encoratjo a tothom que es trobi en la necessitat de fer un missatge d’aquests, que apliqui la creativitat per aconseguir missatges divertits que malgrat que només diguin bon dia, convidin a l’enveja. Què sé jo, per exemple, “Bon dia des de davant el MacBook Pro Retina!”.
 3. Crec que val la pena una entrada seriosa sobre per què de seguir la gent al twitter. L’haurem de posar al calendari editorial del nostre blog.

T’hi apuntes? Com ho veus tu?