Explicar el que tenim al pensament és una odissea. Que el client ho entengui a vegades és una entelèquia. Fer-ne un disseny, esquema, una maqueta, en definitiva, un mockup, és moltes vegades més enrevessat que l’execució del projecte. Per això triomfa el full en blanc i el retolador negre de punta gruixuda, però, esclar, no és massa molón.

Exemple de mockupI en aquests casos vas provant marques i models de diferents eines que circulen per la xarxa per fer allò que sona tan malament en català: mockups. I ja se sap, quan te n’agrada un, quan t’hi sents còmode, quan sembla que ja ho has trobat, va i et surt que segons quines coses no les pots fer sense la versió premium i que si a sobre ho vols compartir amb l’equip, et farà falta la súper premium. I abandones l’eina i te’n vas a la recerca del mockup perdut.

I allò que no passa mai ha succeït i per tant cal compartir-ho amb la comunitat. Hem trobat el recurs de maquetes via web amb el qual la comunicació amb el client serà neta i fluïda: Moqups . L’única pega és que de moment és íntegrament en la llengua de la Victoria Beckham però cal dir que és realment intuïtiu i fàcil. I a més, no cal ni registrar-se!

La sensació de trobar de bon matí una eina realment útil, gratis i fàcil no té preu. Per la resta, ja se sap: mercadona.