Rep la denominació d’app o aplicació informàtica qualsevol part de programari encarregat de realitzar o donar suport a una determinada tasca. Un infant mirant-se un mòbilEn aquest context, podem entendre que un editor de textos com el que integra la suite LibreOffice és una aplicació.

El terme app prové d’abreujar el terme anglès application o application software.

És interessant diferenciar les aplicacions del programari de sistema ja que aquest darrer serveix per gestionar el maquinari sense enfocar-se en resoldre funcionalitat beneficiosa per a l’usuari. Per contra, les aplicacions proporcionen aquesta funcionalitat fent ús del programari de sistema.

En el context actual, el terme app es fa servir principalment en l’àmbit de les aplicacions mòbils que són les que operen en terminals com tablets, mòbils o bé són accessibles per mitjà d’un navegador d’internet.

De fet, en aquests moments pràcticament tots estem familiaritzats amb el concepte app sense saber-lo definir amb seguretat. Algunes apps que tots coneixem són twitter, facebook, instgram i whatsapp. No totes les aplicacions són de gran difusió ni tenen per què estar enfocades al públic general sinó que poden respondre a necessitats tan particulars com ara gestionar les reserves de petits restaurants com hem fet a DeMomentSomTres.