A DeMomentSomTres ens agrada estar a l’última de les noves tendències digitals però a la vegada de la seguretat dels nostres clients! A continuació us expliquem què heu de fer per detectar si esteu sent víctimes d’una campanya d’email amb malware adjunt.

Què vol dir malware?

Els malwares són programes dissenyats per infiltrar-se en un sistema per tal de danyar o robar dades i informació.

Com detectar un correu amb malware

Primer de tot s’ha de desconfiar de qualsevol email que ens arribi amb un document adjunt. Normalment acostumen a ser words.
Què fer abans d’obrir-lo:

  1. La capçalera del correu conté alguna adreça de correu que desconec?
  2. El contingut del correu, concorda a la forma escrita que habitualment utilitza el remitent?
  3. Espero aquest tipus de contingut d’aquesta persona?

Aquests serien els passos imprescindibles per saber si el podem obrir o no, en cas de dubte, elimineu el correu o demaneu confirmació al remitent per saber si és vàlid.

Què passa si ja heu obert l’email amb malware?

Si malauradament heu executat el document adjunt, és possible que el malware hagi pogut recuperar credencials d’accés, i per tant es recomana modificar les contrasenyes d’accés a entitats bancàries, correu, emmagatzematge al núvol, i altres llocs web on pugui haver-hi informació sensible.

Es recomana tenir l’antivirus actualitzat, igual que el sistema operatiu i aplicacions, i tenir una solució de còpies actualitzades per evitar la pèrdua d’informació.

Exemples d’emails amb malware

emails amb malware

emails amb malware

Aquest post és possible gràcies als consells i experiència dels nostres col·laboradors: www.gigadinamic.com i www.tecnofirm.com.