WooCommerce: reenviar el correu de comanda

06-11-2016 | Manual de WordPress

Quan un usuari acaba una compra en una botiga electrònica feta amb WooCommerce, una de les principals solucions de comerç electrònic per a WordPress,  el sistema li envia automàticament un missatge de correu electrònic amb la informació de la comanda feta.

En determinats casos, si cal formular algun canvi a la comanda o bé l’usuari no ha rebut el correu, pot ésser necessari reenviar-li el correu.

És un procés senzill i previst per la pròpia eina. Tot seguit t’expliquem com.

1. Accedeix al llistat de comandes de WooCommerce

El primer pas és accedir al llistat de totes les comandes de WooCommerce. Per accedir a aquesta pantalla que mostra la llista de comandes, cal accedir a través del menú lateral seguint les opcions WooCommerce > Comandes.

WooCommerce: reenviar el correu de comanda 1

2. Obre la comanda que vols reenviar

Tot seguit cal accedir a la comanda de la que volem fer el reenviament. Per fer-ho, des de la llista de comandes, cal fer clic sobre el número de comanda que porta a la pantalla d’edició de la comanda.

WooCommerce: reenviar el correu de comanda 2

3. Fes que WooCommerce enviï el missatge

Ara, cal situar-se a la zona de comanda accions. Aquesta zona apareix normalment a la part dreta de la pantalla.

En aquest apartat hi ha una llista desplegable anomenada accions. Hi ha un bloc d’accions anomenat Tornar a enviar els correus electrònics… dins d’aquest bloc hi ha:

  • Nova comanda (que és l’opció que ens interessa ara)
  • S’ha cancel·lat la comanda
  • S’està processant la comanda
  • Comanda completada
  • Comanda reemborsada
  • Factura del client

WooCommerce: reenviar el correu de comanda 3

Seleccionarem l’opció Nova comanda i, una vegada escollida aquesta opció, cal fer clic sobre el botó >. Amb aquesta opció, WooCommerce tornarà a enviar el correu de Nova comanda com si s’acabés de produir ara mateix.

En aquest procés, el missatge es tornarà a generar i per això, si hi ha canvis en els plugins o en el codi de l’aplicació o en les dades del sistema, el contingut del missatge també canviarà.

Normalment el client no s’esperarà rebre aquest missatge de nou. Per aquesta raó és recomanable informar l’usuari, per correu electrònic, per tal de fer-li saber dels motius pels que rep de nou aquest correu electrònic que rebrà o haurà rebut.

Arxius