Gravity Forms

per | 02-06-2016 | G | 0 comments

Tutorial de Gravity Form en Català

Pantalla de Gravity Forms

Gravity Forms és una extensió de WordPress de pagament que permet la creació de formularis per part d’usuaris no desenvolupadors.

En contraposició a Contact Form 7 que és una de les principals alternatives lliures per a construir formularis, té com a avantatges:

  • Interfície senzilla d’utilitzar
  • Abundants ampliacions o addons que permeten funcionalitats tan útils com integració amb Mailchimp i altres entorns externs, nous tipus de camp, creació directa de continguts d’un determinat post type, integració amb la gestió d’usuaris de WordPress…
  • Desa automàticament els resultats a la base de dades.
  • Exportació i importació dels formularis i la seva configuració.
  • Visualització condicional de camps i càlculs.
  • Permet un nombre indeterminat de notificacions per cada formulari.
  • Proporciona múltiples formes de confirmació a l’usuari final del resultat de l’enviament del formulari.
  • Compta amb un plantejament tècnic orientat de hooks que el fan extensible de forma força senzilla. De fet a DeMomentSomTres ja hem desenvolupat una extensió que incorpora un conjunt de millores a Gravity Forms que no hem trobat i que sempre acabem utilitzant i li hem dit DeMomentSomTres Gravity Forms Improvements (veure’l a WordPress). A l’hora d’escriure aquesta definició, aquest component ofereix la possibilitat d’amagar les etiquetes i de visualitzar els calendaris permanentment visibles enlloc de que només es mostrin al moment de fer clic.
  • Tècnicament es tracta d’una solució força més estable i compta amb un roadmap força més definit al marge que els addons ens semblen més estructurats i estables.

Ara bé, Gravity Forms no és perfecte. Li manca d’una interfície traduïda íntegrament al català però i estem treballant tot un grup d’usuaris. No obstant, permet la personalització senzilla dels missatges d’error.

A banda que Gravity Forms és un component de pagament que el fa inviable en projectes excessivament petits malgrat que es pot llicenciar a nivell d’agència i amb aquest llicenciament admet múltiples instal·lacions permetent d’amortitzar-ne ràpidament el cost.

Arxius