L’Inbound Marketing consisteix en agrupar totes les aptituds i fortaleses de l’empresa i amb elles teixir-ne una xarxa que atrapi el client potencial. Però no qualsevol client, sinó el que el hem identificat els seu adn com a compatible amb el nostre. La xarxa que teixim, doncs, no ha de ser grollera, rígida i agressiva. Ha de ser subtil , agradable i còmoda. És doncs estratègia per arribar al client que volem, que li coneixem les necessitats i les dèries.

El màrqueting d’atracció no només és digital!

Aquesta xarxa està formada de publicacions a linkedin i facebook, a la web i correu electrònic. Però no només és digital. Inbound agrupa totes aquelles accions del màrqueting tradicional. Els flyers, mupis i falques de ràdio també hi caben i hi són benvingudes. La participació a fires, la presentació de productes, els anuncis al diari en formen part perquè es fusionen amb l’estratègia digital creant una experiència arrodonida.

Inbound màrqueting té molt a veure amb la generositat. Segur que la nostra empresa pot oferir coneixement de manera gratuïta que doni valor al producte que ven. Una empresa d’alimentació pot regalar receptes que continguin els seus productes, un gimnàs pot orientar sobre exercicis complementaris per fer a casa, una casa rural pot compartir itineraris de senderisme del seu voltant. Regalar aquest coneixement és obrir portes a l’entrada de clients.

Casos d’èxit del màrqueting d’atracció

Exemples reals del nostre entorn de col·laboradors. I estem molt orgullosos de la seva feina!

lluis Camell, fotògraf

Lluís Camell, fotògraf

El Lluís havia identificat un “punt de dolor” comú als seus clients: cadascú porta un petit fotògraf al seu interior. Aleshores, enlloc de lluitar contra aquest fet, el que molts consideren una agressió contra la seva professió, el Lluís ha aconseguit fer-ne un aliat. Ha organitzat un grup de Facebook obert a la comunitat on setmanalment hi deixa tutorials sobre algun aspecte de la fotografia professional i anima als integrants a penjar la seva pròpia foto treballant aquest aspecte. Amb això ha aconseguit que sigui considerat un referent i per tant, la persona amb qui cal contactar a l’hora de fer una sessió fotogràfica professional (que per molt que alguns tinguem un trípode a casa, mai podrà substituir la feina d’un fotògraf).

Projecte52 al Facebook

Xerigots, botigues de vins i formatges

Xerigots, botigues de vins i formatges

Xerigots s’ha marcat com a missió difondre la cultura del vi i dels formatges. Ensenyen a gaudir-ne, a saber-los apreciar i a valorar-ne els seus orígens, varietats i particularitats. Organitzen tastos setmanals a les seves botigues totalment gratuïts que després recullen en notes de tast i maridatges que pengen a la seva web i es poden descarregar. Amb això, han creat una comunitat fidel que s’encarrega de difondre les seves activitats amb entusiasme. Aquesta comunitat són consumidors que s’encarreguen de prescriure Xerigots arreu i en fan bandera.

www.xerigots.cat

Parlem d’Inbound Marketing? Vine al FiCommerce!

El 24 de febrer ens trobaràs al taller-seminari Inbound Marketing Strategies vs Outbound Marketing al FiCommerce, a la Fira de Reus, una trobada & networking que té l’objectiu de donar a conèixer les estratègies de posicionament de marca a través d’internet, les fórmules per millorar la imatge de l’empresa utilitzant les xarxes socials i també d’explicar les oportunitats de negoci i promoció que ofereix la xarxa, més enllà del que és purament la venda online.