Gestió de xarxes socials: connectar Instagram amb Hootsuite

per | 21-11-2014 | Xarxes socials | 0 comments

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hootsuite és una eina web freemium que ens permet gestionar en una mateixa pantalla els nostres perfils a les xarxes socials per tal de fer-ne una gestió i seguiment de forma centralitzada.

Connectar-hi les principals xarxes socials com Facebook, Linkedin, Twitter o Google+ resulta senzill en la mesura que a can Hootsuite disposen d’un asistent que facilita aquesta tasca.

Altres xarxes socials, com ara Instagram, fan necessari l’ús d’una app de Hootsuite per poder-les gestionar.

I com m’ho he de fer per connectar Hootsuite amb Instagram?

T’ho expliquem en 5 passes:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_text_separator title=”1 Aplicacions de Hootsuite” title_align=”separator_align_left” color=”black”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”4195″ img_size=”large” css_animation=”left-to-right”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Hem assumit que ja disposes d’un compte a Hootsuite. Pensa que es tracta d’una solució gratuïta pels 3 primers perfils socials (en el moment d’escriure aquest article).

Per poder iniciar el procés de connexió del perfil d’Instagram a Hootsuite, el que ens cal és anar al menú vertical de l’esquerra i accedir a l’entrada App Directory.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_text_separator title=”2 Aplicació d’Instagram” title_align=”separator_align_right” color=”black”][vc_single_image image=”4196″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Una vegada aquí, convé accedir a la pestanya d’aplicacions gratuïtes i buscar l’aplicació d’Instagram o bé buscar-la directament per mitjà del cercador.

Una vegada localitzada, si la vols instal·lar, hauràs de prémer el botó install.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_text_separator title=”3 App instal·lada” title_align=”separator_align_left” color=”black”][vc_column_text]Una vegada instal·lada, l’aplicació ens demanarà si volem afegir Instagram en una nova pestanya de Hootsuite o en una de les que ja tenim.[/vc_column_text][vc_single_image image=”4197″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]En el nostre cas hem optat per incorporar-ho en una de les pestanyes que ja tenim a Hootsuite, en concret a la que conté tots els perfils de les xarxes socials de DeMomentSomTres.

De fet, si el que pretenem és gestionar des d’una mateixa pantalla tots els canals de comunicació de DeMomentSomTres, aquesta és la opció que ens ha semblat més raonable.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_text_separator title=”4 Vincular al compte d’Instagram” title_align=”separator_align_right” color=”black”][vc_single_image image=”4199″ img_size=”large” css_animation=”right-to-left”][vc_column_text]Ara, únicament ens cal connectar el compte d’Instagram amb l’aplicació a Hootsuite. I per fer-ho, caldrà prémer el botó Connect with Instagram que es mostra en pantalla.

Fent això, anem a parar a les pantalles de login d’Instagram que demanarà si donem les autoritzacions necessàires.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”5 A punt per gestionar Instagram des de Hootsuite” color=”black”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”4200″ img_size=”large” css_animation=”bottom-to-top”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text css_animation=”bottom-to-top”]En aquest moment, si has seguit els passos, ja tens configurat Hootsuite per poder gestionar Instagram.

A diferència d’altres canals, Instagram no permet la publicació de continguts des d’entorns que no siguin dispositius mòbils, de manera que a Hootsuite no podrem publicar-hi.

També cal tenir present que, com que es tracta d’una aplicació, tota la gestió del canal es fa des d’una sola pestanya. No obstant ens permet veure quins són els continguts més valorats, els continguts de la gent a la que seguim…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css_animation=”left-to-right”]

Raó de ser d’aquest tutorial sobre Hootsuite

Des de fa unes setmanes, DeMomentSomTres estem col·laborant amb el Centre d’Iniciativies Econòmiques de Sitges Nivell 10 i el Centre d’Empreses Creatives de Sitges en la formació en màrqueting digital per a autònoms i petites empreses.

Fruit d’una d’aquestes sessions sobre Hootsuite va sortir la necessitat d’aquest tutorial pràcticament al final de la classe. De manera que vam decidir que penjariem al nostre blog.

De manera que, aquí el teniu. És tot vostre. Compartiu-lo i feu-ne un bon ús si us resulta útil.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4213″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” css_animation=”top-to-bottom” link=”http://www.nivell10.cat/”][vc_single_image image=”4212″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” css_animation=”top-to-bottom” link=”http://www.cdec.cat/ca/”][/vc_column][/vc_row]

Arxius