La web sense SEO i el rellotge de Sant Pol

23-07-2014 | SEO

Una hora gratis d'assessorament SEO de DeMomentSomTres. Demana-la aquí.Quan era petit, la meva àvia m’explicava la llegenda de Sant Pol de Mar i el seu rellotge de sol que van posar a l’ombra per que no es “fes malbé”. Malgrat que sembla que la llegenda és falsa i vinculada als fets de la guerra de successió, és una bona analogia sobre fer una web sense SEO. És a dir, ens gastem diners en coses que després no funcionen.

Tot sovint sentim a dir a gent que no vol invertir en SEO per la seva pàgina web i creiem que és un gran error. Certament el SEO sovint s’associa a grans despeses en màgia negra per tal que la nostra pàgina sigui la primera que aparegui a Google i a reestructurar tota la web i afartar les pàgines web de paraules clau…

Nosaltres creiem en una visió pràctica del SEO que és imprescindible a qualsevol web.

Necessites SEO perquè vols que la teva botiga web vengui

Necessites SEO per que la teva botiga venguiSi estàs pensant en invertir diners en una botiga web necessites que vengui i per això et fa falta que la teva botiga compti amb una gran afluència de compradors.

El SEO ens serveix per que totes les persones que busquin els productes de la nostra botiga els trobin i esdevinguin visitants de la nostra botiga i finalment esdevinguin compradors.

En aquest cas és fàcil justificar que una web sense SEO és un error.

El SEO també és per a les webs tradicionals, no només per l’eCommerce

El SEO també és per les webs tradicionals i no només per l'eCommerceÉs cert que tot sovint s’opta per construir una web que no és precisament un eCommerce sinó que és una web de caràcter explicatiu: qui és, quines són les virtuts del seu producte o servei… En aquest cas la web vindria a substituir o a complementar els cartells, prospectes, tríptics i altres materials promocionals.

En aquest cas, malgrat que la web no vengui directament, també ens interessa evitar la web sense SEO perquè volem que el nostre material promocional arribi al màxim nombre possible de persones. Una web sense seo, seria com penjar els nostres cartells només en un carreró estret i poc transitat o deixar les targetes de visita dins la cartera enlloc de repartir-les.

Una web amb SEO ens ajuda a posar els nostres cartells als carrers més transitats o a distribuir els nostres flyers en avioneta per la platja.

Necessites SEO perquè vols que la teva web sigui bonica

Necessites SEO per que la teva web sigui bonicaOi que estàs invertint en l’estètica visual de la pàgina per fer-la atractiva als visitants? I no creus que convé que l’estètica de la teva pàgina arribi també fins als cercadors que són la principal manera que t’arriben els visitants?

Si entenem la teva web com un gran edifici, tot el que gastis en imatge sense SEO és invertir en l’interior: el hall, les estances… Però els cercadors són la façana i l’estora vermella de l’entrada de la teva web i el SEO ens ajuda a personalitzar-la per que la gent la trobi interessant i vulgui entrar-hi.

Necessites SEO fins i tot si només vols atreure visites mitjançant publicitat

Necessites SEO fins i tot si només vols fer SEMSi has dit “Saps què passa, jo vull invertir en publicitat i Google Adwords i per això no necessito SEO” t’equivoques. És un error construir una web sense SEO encara que pretenguis promocionar-te amb publicitat. Google Adwords, prioritza en la seva gestió les pàgines ben estructurades i treballades a nivell de paraules clau sobre les que no. És a dir, si la teva pàgina compta amb una bona feina de SEO, l’efectivitat en SEM és major.

Necessites SEO perquè si ho penses bé al començament és senzill i barat

SEO per conviccióTal i com entenem el SEO a DeMomentSomTres, és una manera de crear continguts de qualitat pensats per la persona que els llegeix i les paraules clau que toquen directament en aquells punts d’acupuntura que els fan activar-se per despertar-los l’interès a través dels cercadors. I per fer-ho ens cal orquestrar i que sonin afinats tots elements que els cercadors i les persones veuen d’una web: els títols de les pàgines, els continguts, les imatges, les adreces URL, les descripcions que apareixen als cercadors…

Així, si tens en compte aquests objetius des del primer moment, desplegar el SEO és un tema senzill, especialment si fem ús de components gratuïts d’assistència al posicionament com pot ser WordPress SEO by Yoast.

Una web sense SEO també té impacte en els cercadors

Fins i tot si hem decidit de fer una web sense SEO, els cercadors la veuran i la presentaran. El problema és que la presentaran sense que nosaltres hi tinguem el més mínim control i l’impacte pot ser força negatiu.

A DeMomentSomTres no ens plantegem una web sense SEO perque no ens agrada fer perdre el temps!

Com que no ens agrada fer perdre el temps ni perdre’l, a DeMomentSomTres integrem el SEO en qualsevol projecte web des del primer moment en el que hi participem.

No sabem concebre una pàgina web sense SEO i en tots els projectes en els que participem, fem servir la nostra plataforma de monitoratge per tal de fer un seguiment detallat de l’evolució de la qualitat de la pàgina i del seu impacte en els cercadors.

No saps per on posar-t’hi?

En l’àmbit del SEO i el posicionament als cercadors sovint surten dubtes. Si tens dubtes i vols esvair-los t’oferim una hora d’assessorament gratuït i si ja tens web, et fem una auditoria bàsica de SEO.

N’hi ha prou amb que ens ho demanis omplint aquest formulari. Posa clar que vols aquesta hora de consultoria.

Arxius