Has demanat mai una recomanació a Linkedin? Sembla trivial oi? Doncs resulta que no ho és del tot. Per això he fet aquest petit tutorial perquè fa uns quants dies, vaig demanar una recomanació a Linkedin a un conegut amb qui, ja fa un temps, havia col·laborat. Aquest em va respondre en el mateix correu posant-hi una recomanació sentida i sincera però que no era precisament una recomanació a Linkedin.

Aquest fet em va fer pensar que, potser, fer una recomanació a Linkedin no era, per més que a mi m’ho semblés, un tema trivial. La resposta d’un altre company va ser “ara miro com es fa” em va confirmar que no ho era. Total que vaig provar-ho i vaig decidir fer-ne aquest post dedicat a un bon amic com en Rafael Alonso Claver a qui demano disculpes per haver-lo fet servir de mostra però li ho he canviat, sense el seu permís, per una recomanació a Linkedin.

Fer una recomanació a Linkedin només té dos punts complexos: trobar el botó per a fer-ho i pensar què posar-hi, la resta és senzilla

Vull fer una recomanació a Linkedin, però on és el botó?

L'enllaç per fer una recomanació a Linkedin es troba al desplegable del botó d'enviar un missatge

L’enllaç de recomanar es troba al desplegable del botó d’enviar un missatge

Aquest és l’estat en que em vaig trobar quan em vaig decidir a fer una recomanació a algun dels meus coneguts que s’ho valgués però que no pensés immediatament que li voldria demanar quartos (per això vaig escollir en Rafa).

Així que ja em tens buscant com fer una recomanació sense trobar cap entrada al menú! Em vaig començar a desesperar i finalment li ho vaig preguntar al Google. La resposta va ser senzilla: fer una recomanació a Linkedin és una opció que es desplega al botó desplegable d’enviar un missatge que hi ha just al costat de la fotografia del perfil del contacte.

En aquesta pantalla cal establir la relació que tens o tenies amb la persona de la que es fa la recomanació a Linkedin

En aquesta pantalla cal establir la relació que tens o tenies amb la persona recomanada

En fer clic, surt una pantalla que et demana quina relació tenies amb la persona que recomanes (col·laborador, cap, client, proveïdor, conegut…) i el càrrec que ostentava.

Aquest pas sembla intranscendent però té importància en la mesura que estableix en quina part de l’historial de la persona recomanada surt.

Següent pas difícil: contingut per una recomanació a Linkedin

Enllaç de recomanacióUna vegada fas clic sobre aquest enllaç t’apareix la síndrome del formulari en blanc. Tens davant teu la oportunitat de recomanar un conegut teu. I ara què en dius?

La meva opció és posar-hi els motius que justifiquen la recomanació a Linkedin i destacar-ne la professionalitat.

Linkedin ens allibera de la responsabilitat última d’aquest fet en la mesura que, en el meu cas en Rafael, serà la persona responsable d’acceptar o no la recomanació.

Abans de fer clic al botó d’enviar tenim l’opció d’afegir un text personal que s’annexarà al missatge que Linkedin li enviarà junt amb la notificació de la recomanació. Si es vol afegir aquest missatge, cal prémer l’enllaç “ver/editar” que mostra un camp addicional (que no ensenyo per respecte a la privacitat de la nostra relació).

El darrer pas d’una recomanació a Linkedin està fora del nostre abast

Si el nostre contacte accepta la recomanació a Linkedin, aquesta apareix en el seu perfil.

Si el nostre contacte accepta la recomanació, aquesta apareix en el seu perfil.

Tan bon punt apretem al botó la persona recomanada rep un missatge dient-li que li hem fet una recomanació.

En aquest punt, nosaltres com a recomanadors no tenim res a fer-hi tecnològicament parlant ja que per a que la recomanació a Linkedin aparegui al perfil de la persona recomanada, aquesta ho ha d’acceptar.

En definitiva, doncs, superats els dos punts crítics de trobar el botó i trobar què escriure-hi, fer una recomanació a Linkedin és una tasca senzilla així que, espero, que el meu contacte de qui no revelaré el nom perquè es diu el pecat però no el pecador, ja pugui fer-me la recomanació que em va fer però com una recomanació a Linkedin.

Imatge amb llicència creative commons provinent de pixabay.