Demano un premi #OTB per a Jakob Nielsen i la llei d’usabilitat

per | 21-01-2014 | Blog gamberro | 0 comments

Jakob Nielsen després d'enunciar la seva llei sobre usabilitat amb evident cara de satisfacció
Jakob Nielsen després d'enunciar la seva llei sobre usabilitat amb evident cara de satisfacció

Jakob Nielsen després d’enunciar la seva llei sobre usabilitat amb evident cara de satisfacció

Avui, l’Anna, en el marc de l’assignatura d’usabilitat a internet del postgrau de màrqueting digital que està cursant, necessitava justificar quin menú anava millor, si l’horitzontal o el vertical.

Per respondre aquesta pregunta ha acabat fent servir una llei antiga (de l’any 2000) sobre usabilitat que s’anomena Llei de Jakob que segueix essent vàlida encara avui, i probablement ho seguirà essent per sempre.

La petició del premi #OTB no ve tant de la validesa de la llei sinó pel valor del seu creador: el Sr. Jakob Nielsen que, després d’inventar la sopa d’all, té els nassos de posar-li de nom el seu nom.

Resulta una mica frustrant que totes les obvietats ja estiguin enunciades però, quan en trobi una, prometo fer la llei de Marc. De moment, i mentre no pugui demanar un #OTB per mi, em limito a demanar-lo amb enveja per a ell.

Si vols entendre una mica per què la llei de Jakob és una obvietat i la seva certesa, fes un cop d’ull a l’entrada que li hem dedicat al diccionari de comunicació de DeMomentSomTres.

Arxius