Nou gmail, nova estratègia de màrqueting via newsletter?

08-10-2013 | Blog de comunicació i màrqueting digital

Fa poques setmanes ens ha arribat l’enèsim canvi de gmail, el gestor de correu més popular i utilitzat del moment. Fins fa poc, els correus que rebíem anaven tots a la bústia d’entrada i era una opció personal de cada usuari crear la seva classificació en carpetes. És veritat que la bústia se’ns omplia de notificacions i promocions via newsletter, però amb un mínim esforç diari es podia anar classificant els futurs correus dels emissors desconeguts segons el nostre criteri.

Noves pestanyes de gmail

Les noves pestanyes de gmail

La newsletter, eina bàsica per al màrqueting, en revisió

Ara, a can Google han decidit que ens ho posen molt més fàcil. De cop, ens van proposar que seguíssim la seva classificació per defecte, que separa el correu en general de les promocions i de les notificacions socials. Fins aquí tot sembla molt còmode i fàcil, però, què passa amb aquells butlletins als quals estem subscrits i que només ens llegim si ens els trobem fàcilment al correu? Això des del punt de vista del receptor. Però, què passa amb totes aquelles empreses que aposten per la presentació dels seus productes i novetats via newsletter com a estratègia de màrqueting? Aquestes empreses, associacions, cooperatives, col·lectius que volen complir amb la legalitat vigent i no volen ser marcades com a spam fan servir sistemes d’enviament de butlletins electrònics que ara sistemàticament van a parar a la bústia de notificacions. De cop, tot l’esforç de màrqueting canvia de normes de joc per als que fan servir gmail.

vente-prive-gmail

És veritat que hi ha l’opció de desplaçar emissors entre carpetes, però, siguem clars, qui ho farà? De fet, ja hi ha empreses amb un alt volum de negoci via promocions de butlletins electrònics que envien tutorials als seus usuaris que utilitzen gmail explicant-los com ho han de fer per seguir rebent els correus de notificacions a la bústia de correu normal. Això és un verdader problema per la gent que estem acostumats a comprar per internet i que esperem els correus de notificació i seguiment de la comanda, per exemple.

Tinc la sospita que Google no ha volgut posar fre a la publicitat via newsletter que molesta als seus clients de gmail, que per altra banda reben aquests correus perquè en algun moment han demanat de rebre’ls o bé han acceptat que se’ls enviessin. Em fa l’efecte que Google intercepta qualsevol iniciativa de màrqueting per publicitar qualsevol cosa que no sigui a partir dels seus mitjans, diguem-n’hi adwords. Però potser no calia fer-ho així de barroerament. Simplement calia fer un producte millor que mailchimp ;) Ara bé, tot canvi comporta una adaptació i la nostra proposta per salvar aquest obstacle la trobaràs en el proper post!

Arxius