Linkedin Marketing una guia pas a pas per fer màrqueting a linkedin

07-07-2013 | Blog de comunicació i màrqueting digital

Aquestes darreres setmanes, malgrat els canvis que es produeixen quan els nens acaben l’escola, he pogut trobar una mica de temps i acabar de llegir Linkedin Marketing de Viveka von Rosen publicat per SYBEX a la col·lecció One Hour a Day una de les novetats editorials del darrer any en l’àmbit de màrqueting a Linkedin.

Es tracta d’una certa novetat editorial en la mesura que va sortir el setembre de l’any passat. Seré franc, quan el vaig començar a llegir fa 4 mesos era realment novedós però ha estat difícil de trobar temps per a llegir-lo (em guardes el secret oi?).

L’autora del llibre, Viveka von Rosen, és percebuda com a experta en Linkedin i en màrqueting a Linkedin. De fet, sembla ser que la revista Forbes diu d’ella que és una de les 20 dones més influents i compta amb milers de contactes a Linkedin.

Com tots els llibres de la col·lecció s’estructura en tasques d’una hora de durada per tal de preparar i gestionar, en aquest cas, la nostra presència a la xarxa per tal de poder-la utilitzar pel màrqueting a Linkedin. S’hi tracten múltiples aspectes:

  • Creació d’un perfil a Linkedin i optimització per a que sigui fàcil de trobar.
  • Creació del perfil d’empresa. Optimitzacions per promocionar-la i aprofitar pel posicionament SEO.
  • Gestió dels contactes, habilitats, recomanacions i actualitzacions.
  • Els grups com a element rellevant del màrqueting a Linkedin.
  • Altres mecanismes de relació a través de Linkedin: esdeveniments, aplicacions…
  • Optimització del temps amb Linkedin.

Fruit de la velocitat amb la que es produeixen els canvis en les xarxes socials, hi ha elements del llibre que pràcticament ja estaven obsolets a la publicació del llibre com ara les Linkedin Answers.

Crec que aquest llibre et pot interessar si vols adquirir coneixements pràctics i bàsics de màrqueting a Linkedin però, possiblement, el nivell que es planteja és excessivament bàsic i el ritme, d’una hora al dia, resulta lent pels interessos d’usuaris amb un cert coneixement i també per a la lectura del llibre si tens certa experiència a Linkedin. No obstant, jo personalment, hi he après alguna cosa com ara què fer si has esgotat el nombre màxim de sol·licituds que Linkedin et permet sol·licitar.

En definitiva, es tracta d’una lectura clara i estructurada que entenc que pot donar una visió clara dels diferents aspectes necessaris per desplegar una estratègia de màrketing a Linkedin, des de la simple presència als diferents recursos que la xarxa ofereix.

Si t’interessa, pots adquirir-lo a Amazon des d’aquest enllaç patrocinat: LinkedIn Marketing: An Hour a Daypixel de amazon.

Arxius