Exportar posts de WordPress amb imatges: la nostra nova extensió

per | 10-06-2013 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Ase sobrecarregat

Quan vols importar el resultat d’exportar posts de WordPress amb imatges, si al generar aquesta exportació has aplicat algun filtre, els annexos es perden perquè el aquest procés d’exportació les omet quan s’aplica algun filtratge.

Realment no és un problema significatiu en la majoria de casos si el volum de les entrades o continguts que es traslladen no és molt gran i pots fer una importació total i despré elimines els excessos. Ara bé, a vegades necessites poder aplicar algun filtre perquè no fan falta tots els continguts en funció de la data de publicació, del tipus de contingut (entrades, pàgines o tipus personalitzats). En aquesta tipologia de situació l’exportació estàndard de WordPress no funciona perquè si filtres perds els annexos.

La necessitat: un cas real on cal exportar posts de WordPress amb imatges

Aquesta setmana a DeMomentSomTres hem estat treballant en la nova pàgina web de l’International School of Barcelona i ens ha calgut resoldre el problema d’exportar posts de WordPress amb imatges. El blog que ha calgut integrar a la web estava en un domini diferent i allotjat en un proveïdor d’allotjament diferent. Aquest blog contenia moltíssimes imatges i història de més de 5 anys. No obstant, únicament ens n’interessaven els del darrer curs. Per acabar d’arrodonir el problema, alguns dels annexos eren molt pesats.

L’única bona solució que hem trobat ha estat crear el nostre propi component de WordPress per generar una exportació personalizada que inclou les imatges i annexos necessaris. Altres opcions valorades i provades han resultat en una sobrecàrrega del sistema i errors per límit de temps d’espera (timeout).

La necessitat d’aquesta extensió s’ha acabat de fer evident en el moment que no l’hem sabut trobar-lo al repositori d’extensions de WordPress ni googlejant “Exportar posts de WordPress amb imatges” hem trobat cap resultat raonable.

La nostra extensió per exportar posts de WordPress amb imatges i annexos

L’extensió es vasa en l’API d’exportació de WordPress que malgrat que està molt poc documentada és prou curta per llegir-la i entendre-la. Així, el resultat és un fitxer WXR totalment compatible.

Una vegada instal·lada aquesta extensió, el procés estàndard d’Exportació de WordPress queda modificat per tal que inclogui els annexos i imatges fins i tot si s’empren filtres. Com és d’esperar el procés únicament inclou al fitxer les imatges i annexos rellevants.

Com que l’extensió no modifica directament cap element de WordPress en la mesura que usa hooks, es pot desinstal·lar sense problemes si ja no l’has de fer servir.

Abans d’ahir vam demanar d’incloure’l al repositori d’extensions de WordPress però encara no ens l’han acceptat. Per això hem pensat que si t’urgeix exportar posts de WordPress amb imatges puguis descarregar-lo de la pàgina específica del nostre web.

Usa’l amb llibertat. Creiem que pot ser útil. Què et sembla?

Imatge amb llicència creative commons provinent de Wikimedia

Arxius