Que l’Univers s’alinea és un fet conegut per DeMomentSomTres. De fet, quan ens decidim per una solució tecnològica d’entre unes quantes, gairebé sempre de codi obert, normalment l’encertem i és aquesta la que s’acaba imposant i marcant tendència. És una qüestió de sensibilitat, d’estar atent al què es cou, al moviment dels astres, d’intuïció femenina (malgrat que el Marc Queralt sigui un home).

També podríem dir que tenim nas perquè llegim molta literatura tecnològica. Perquè tastem, testem i païm moltes vegades. Potser perquè ja tenim una edat i sabem el que es portarà a la Passarel·la de Milà abans que els dissenyadors s’hi hagin posat. És clar que els que hem viscut molt intensament la dècada dels vuitanta ho tenim més fàcil.

El fet d’encertar-la ens va passar amb WordPress i PrestaShop en un passat que ja comença a ser remot. Ens ha passat amb els CRM, els sistemes de gestió de relació amb els clients, per entendre’ns. S’ha de dir que encara no en tenim un de definitiu perquè la batalla és àrdua i cruenta, però està a punt de finalitzar. Nosaltres estarem al costat del vencedor.

El més impressionant, però, ha estat amb MailChimp. Tot d’una ens n’hem adonat, nosaltres, en un racó de món, que el tema està en les campanyes de correu ben elaborades, amb bons continguts, temporització i segmentació. I la plataforma que necessitàvem havia de ser la més adequada, molona i de més fàcil integració amb les plataformes de gestió de continguts i de botiga web que fem servir habitualment. Hi havia n possibilitats però la intuïció ens deia MailChimp. Podem assegurar que aquesta gent ni fa publicitat subliminal ni dedica grans esforços al seu propi màrqueting. Simplement tenen un bon producte. Això ho sabem nosaltres i ara la resta del món si hem de fer cas a totes les publicacions, súper interessants en mode ironia “on”, de les últimes setmanes. Nosaltres ja el tenim apamat, configurat i funcionant a casa de molts clients quan hi ha testers que en canten les meravelles per haver-lo descobert. Serà que van en horari de la costa oest…