La ela geminada és ben nostra i ens l’estimem

per | 19-11-2012 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Ela geminada

Gràcies al Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya hem descobert l’existència d’un col·lectiu en defensa de la ela geminada: El Grup de treball de normalització tipogràfica de la ela geminada.

La situació d’aquesta consonant simètrica que col·laborava a enterbolir l’intel·lecte quan apreníem al col·legi a separar les síl·labes sembla que ratlli la il·legalitat tipogràfica especialment derivada de les dificultats per tractar-la de forma consistent en els diferents mitjans digitals.

La fal·lera d’aquest grup de col·legues poc propensos a les fal·lòrnies si tenim en comptè els seus currículums es materialitza en un col·loqui amb les autoritats tipogràfiques i els usuaris per col·locar la ela geminada en el lloc que li toca perment així fal·làcies inútils i il·lògiques com ara que el carrer Apel·les Mestres no es trobi a la base de dades de correus. S’hi troba el carrer Apel.les Mestres que el corrector ortogràfic acaba d’il·luminar com a falta pel col·lapse de dues frases i per el·ludir començar la següent amb un punt.

A la pàgina web http://www.l·l.cat/ hi pots trobar els manifestos fundacionals així com una incipient col·lecció de casos desil·lusionadors sobre l’ús i els danys col·laterals d’aquest dígraf.

Projecte de normalització tipogràfica de la ela geminadaAl·lots i al·lotes del col·lectiu L·L, al·leluia, nosaltres també tenim un idil·li amb ella i volem col·laborar amb vosaltres a l’hora de comunicar aquesta tasca que col·loquem al nostre blog donant un paper estel·lar a aquesta damisel·la el·lida i per això hem fet servir paraules ampul·loses per fer-la aparèixer fins a necessitar col·liri.

Endavant i que Al·là us hi ajudi i no us calgui apel·lar a Brusel·les per impedir usos tipogràficament il·legitims de la ela geminada!

Aquest escrit quasi sembla un homentge al Tísner o al Màrius Serra . Per això, com que el text és mal·leable, encoratgem als nostres il·lustres seguidors a il·lustrar-nos sobre com introduir més mots amb ela geminada sense que la medul·la o l’escència del text canvïi. Nosaltres, amb tranquil·litat els afegirem sempre que no siguin gal·licismes.

Larga vida a la l·l que com la ç no s’usa per escriure el seu propi nom i també val 10 punts a l’scrabble.

Arxius