Si vols publicar un àlbum de fotografies de la teva pàgina de facebook en algun dels teus continguts de WordPress sense complicacions, la nostra segona extensió de WordPress et serà d’utilitat.

La pantalla de l'extensió de WordPress per importar els àlbums de Facebook

Captura de la pàgina de la nostra extensió de WordPress

Es tracta d’una extensió de WordPress que únicament amb el codi de l’àlbum de fotos de facebook permet presentar aquest àlbum en qualsevol contingut escrivint únicament dmst-fbphotos id=”CODI D’ÀLBUM” des de l’editor de continguts.

Origen d’aquesta l’extensió de WordPress

Amb Gràfiques Kerpe, un dels nostres clients, vam decidir fer un concurs de fotografies per promocionar els seus serveis a la pàgina de facebook al mateix temps que els serveis d’impressió digital sobre cartró-ploma.

Per a fer-ho vam haver de crear una pestanya de facebook (facebook tab) per gestionar-ho perquè Facebook no permet la gestió d’un concurs des del timeline. Com que DeMomentSomTres crea les pestanyes de facebook i les aplicacions senzilles des de WordPress, ens vam trobar en la necessitat de trobar alguna manera d’integrar una galeria de fotos provinent d’un àlbum de facebook dins un contingut de WordPress.

La necessitat estava clara.

Justificació de la necessitat de desenvolupar aquesta extensió de WordPress

Abans de crear aquesta extensió de WordPress, vam fer una anàlisi força exhaustiva de les altres extensions similars però els resultats no van ser prou esperançadors.

De fet, vam realitzar instal·lar i provar les que semblaven ser les 5 principals extensions de WordPress per presentar una galeria de facebook, en concret:

  1. Facebook Photo Fetcher: és molt interessant en la mesura que permet personalitzar la presentació, l’ordre i les imatges capturades però com que també s’enfoca a les galeries personals requereix d’una complexitat de configuració de permisos de facebook important que considerem innecessària si és per una galeria pública.
  2. : interessant però s’enfoca principalment a perfils i requereix de permisos específics a facebook. Té una presentació acurada i permet compartir informació sobre quines són les imatges preferides dels amics…
  3. Facebook Page Photo Gallery: No vam aconseguir que l’extensió ens funcionés correctament, i de fet no som els únics si tenim en compte les peticions de suport que hi ha a la pròpia pàgina.
  4. : completament enfocada als perfils de facebook i, per tant, descartada malgrat que el nom i la funcionalitat prometen.
  5. : requereix de la creació d’una aplicació de Facebook amb la corresponent API ID i API Secret. Es tracta d’una complexitat excessiva i ens resultava poc versàtil.

Total, en vistes de les necessitats i les possibilitats que ens oferien les extensions existents, vam decidir desenvolupar aquesta extensió de WordPress que hem posat a l’abast de tota la comunitat d’usuaris de WordPress.

Si ets un dels que ja se l’ha descarregada, fes-nos saber la teva opinió.